Bæredygtighed

Grøn omstilling – en bæredygtig verden

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Bæredygtighed

Bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Danmark og resten af verden. Herhjemme er der sat ambitiøse mål om en reduktion af CO2-udledningen med 70 pct. inden 2030 og et klimaneutralt samfund i 2050. Men hvordan realiserer vi de gode intentioner? Det er ikke nemt, men heller ikke umuligt, hvis alle relevante aktører trækker i samme retning.

GTS-institutterne har i flere årtier arbejdet med grønne løsninger. Det betyder, at institutterne allerede i dag kan tilbyde både teknologiske specialistkompetencer samt test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter på området. Herudover arbejder institutterne løbende på at hjemtage og udvikle nye relevante grønne teknologier. Men der er brug for, at både GTS – og andre – gør endnu mere. Derfor er bæredygtighed og grøn omstilling en del af GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for, at:

  • GTS-institutterne spiller en endnu mere fremtrædende rolle ift. at understøtte en grøn og bæredygtig omstilling af dansk erhvervsliv.
  • danske indsatser kobler til relevante internationale initiativer og partnere, der udbreder og skalerer danske løsninger.

Det skal ske ved ved at:

  • opbygge den nødvendige kapacitet af viden, faciliteter og services bl.a. med afsæt i de omfattende resultatkontraktindsatser med Uddannelses – og forskningsministeriet.
  • arbejde for en stærk position i de missionsdrevne partnerskaber, så GTS-kompetencer kommer yderligere i spil til gavn for flere virksomheder.
  • arbejde for, at test-, demonstrations – og testfaciliteter bliver tænkt med i relevante udspil og grønne indsatser.
  • arbejde for, at endnu flere virksomheder indgår i et grønt innovationssamarbejde med GTS-institutterne og dermed får gavn af den kapacitet, der er opbygget hos institutterne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et mere grønt og bæredygtigt Danmark.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Bæredygtighed står højt på dagsordenen i Danmark. Der er sat ambitiøse mål om en reduktion af CO2-udledningen med 70 pct. inden 2020 og et klimaneutralt samfund i 2050.

Men hvordan realiserer vi de gode intentioner? Det gør vi ved at give dansk erhvervsliv de bedste forudsætninger for at omsætte de gode idéer til markedsklare l sninger.

GTS-institutterne har i flere årtier arbejdet med grønne løsninger. Det betyder, at institutterne allerede i dag kan tilbyde både teknologiske specialistkompetencer samt test- og udviklingsfaciliteter på området. Herudover arbejder GTS-institutterne løbende på at hjemtage og udvikle nye relevante grønne teknologier.

Herunder finder du diverse materialer, der giver et indblik i GTS-institutternes bidrag til bæredygtighed.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til bæredygtighed

Samarbejde giver Danfoss nye specialistøjne på deres bæredygtige produktudvikling

Danfoss har sat ambitiøse klimamål og mål for cirkularitet i sine produkter, og ønsker at bidrage til samfundets grønne omstilling. Derfor er virksomheden gået sammen med FORCE Technology om at forbedre deres værktøjer på baggrund af…

Skridt på vejen mod mere bæredygtigt byggeri: Brandtest af stråkonstruktioner

Som en del af et MUDP-projekt har DBI gennemført en række brandtest af nedskalerede facader, der anvender tre forskellige typer stråkonstruktioner. Formålet med disse test er at optimere konstruktionerne, så de kan anvendes i…

Hvordan kan fossile kraftværker indgå i fremtidens grønne energisystem?

For første gang skal et kraftvarmeværk omdannes til et innovativt, grønt energisystem, og det sker på dansk jord. Bornholms Energi & Forsynings kraftvarmeværk på havnen i Rønne er valgt som centrum for et europæisk demonstrationsprojekt.…

Fra 50 år gamle betonelementer til nyt boligbyggeri

For mere end 50 år siden blev betonelementer en bærende del af byggeriet i Gellerupparken. Efter nedrivning af dele af byggeriet i området i 2023 skal betonelementerne nu have nyt liv i et nyt boligbyggeri.

Netværk er afgørende for virksomheders deltagelse i Power-to-X

Den nye Power-to-X-værdikæde forventes at skabe 53.000 danske arbejdspladser til gavn for den grønne omstilling. Det giver gode muligheder for danske virksomheders deltagelse i værdikæden. Her er netværk og samarbejde dog afgørende for, at…

Succesfuld asfaltering af parkeringsområde med fermenteringsbaseret bindemiddel

Den danske startup-virksomhed Visibuilt anvender det fermenteringsbaserede bindemiddel visiBIT som et alternativ til traditionel asfalt. visiBIT kræver mindre energi at producere end traditionel asfalt, og er nu for første gang blevet…

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk