Bæredygtighed

Grøn omstilling – en bæredygtig verden

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Bæredygtighed

Bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Danmark og resten af verden. Herhjemme er der sat ambitiøse mål om en reduktion af CO2-udledningen med 70 pct. inden 2030 og et klimaneutralt samfund i 2050. Men hvordan realiserer vi de gode intentioner? Det er ikke nemt, men heller ikke umuligt, hvis alle relevante aktører trækker i samme retning.

GTS-institutterne har i flere årtier arbejdet med grønne løsninger. Det betyder, at institutterne allerede i dag kan tilbyde både teknologiske specialistkompetencer samt test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter på området. Herudover arbejder institutterne løbende på at hjemtage og udvikle nye relevante grønne teknologier. Men der er brug for, at både GTS – og andre – gør endnu mere. Derfor er bæredygtighed og grøn omstilling en del af GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for, at:

  • GTS-institutterne spiller en endnu mere fremtrædende rolle ift. at understøtte en grøn og bæredygtig omstilling af dansk erhvervsliv.
  • danske indsatser kobler til relevante internationale initiativer og partnere, der udbreder og skalerer danske løsninger.

Det skal ske ved ved at:

  • opbygge den nødvendige kapacitet af viden, faciliteter og services bl.a. med afsæt i de omfattende resultatkontraktindsatser med Uddannelses – og forskningsministeriet.
  • arbejde for en stærk position i de missionsdrevne partnerskaber, så GTS-kompetencer kommer yderligere i spil til gavn for flere virksomheder.
  • arbejde for, at test-, demonstrations – og testfaciliteter bliver tænkt med i relevante udspil og grønne indsatser.
  • arbejde for, at endnu flere virksomheder indgår i et grønt innovationssamarbejde med GTS-institutterne og dermed får gavn af den kapacitet, der er opbygget hos institutterne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et mere grønt og bæredygtigt Danmark.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Bæredygtighed står højt på dagsordenen i Danmark. Der er sat ambitiøse mål om en reduktion af CO2-udledningen med 70 pct. inden 2020 og et klimaneutralt samfund i 2050.

Men hvordan realiserer vi de gode intentioner? Det gør vi ved at give dansk erhvervsliv de bedste forudsætninger for at omsætte de gode idéer til markedsklare l sninger.

GTS-institutterne har i flere årtier arbejdet med grønne løsninger. Det betyder, at institutterne allerede i dag kan tilbyde både teknologiske specialistkompetencer samt test- og udviklingsfaciliteter på området. Herudover arbejder GTS-institutterne løbende på at hjemtage og udvikle nye relevante grønne teknologier.

Herunder finder du diverse materialer, der giver et indblik i GTS-institutternes bidrag til bæredygtighed.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til bæredygtighed

Kom til GTS-talk om grøn omstilling af byggeriet!

Kom og vær med, når vi den 31. marts holder GTS-talk om grøn omstilling af byggeriet. Mød bl.a. Heidi Bank (Venstre), Christina Schultz (Byggeriets Samfundsansvar), Martin Manthorpe (NCC) og Lennie Clausen (Realdania), når vi samler…

Genplast viser vejen for plastgenanvendelse

Gennem et MADE Demonstrationsprojekt har Genplast fået hjælp til at implementere et avanceret kvalitetssystem. Systemet gør det muligt for virksomheden at genanvende plast, der må komme i kontakt med fødevarer, og sikrer samtidig, at…

Ny testmetode løfter Alumichems vandrensning

Med hjælp fra FORCE Technology og et MADE Materiale Demonstrationsprojekt har Alumichem fået en ny testmetode, der gør det muligt at forbedre kvaliteten af sine vandrensningsprodukter, tiltrække nye kunder, optimere produktionen og…

Knaster i træ giver udfordringer for brandsikkerheden

Harpiks i knaster gør træets brandtekniske egenskaber uforudsigelige, hvilket skaber udfordringer i byggeriet. Projektet KNAST har undersøgt, hvordan frasorteret træ med mange knaster kan opnå brandklassifikationen B-s1,d0 og bruges til…

Nyt projekt skal gøre danske SMV’er til frontløbere inden for cirkulær plastproduktion

Danske SMV’er skal rustes til fremtidens krav om cirkulær plastproduktion. Med det nye projekt "Cirkulær plast – en ressource til fremtidens produktion" får virksomheder adgang til konkrete værktøjer, videndeling og samarbejde, der skal…

Nye faktatjek afliver populære myter om renovering af enfamiliehuse

Hvert år bliver omkring 1.100 enfamiliehuse i Danmark revet ned – ofte på baggrund af misforståelser. Med projektet IGENBO udfordrer Teknologisk Institut, BUILD og Responsible Assets nu de største myter om renovering. Gennem fem faktatjek…

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk