GTS-instituttet

BIONEER

Bioneer har siden grundlæggelsen i 1982 været en pålidelig strategisk FoU-partner til biotek- og farmaceutiske virksomheder.

Vi er en dansk innovativ special CRO, der skaber tilpassede forskningsløsninger, som opfylder vores kunders behov.

Vi hjælper med at udvikle og producere hele vejen gennem processen, og vi bidrager med vigtige tidlige indsigter i produkternes mekanismer, effektivitet og sikkerhed.

Som et udvidet FoU-team og en betroet strategisk partner, skaber vi værdi med vores unikke knowhow og avancerede teknologier.

Med et team af dedikerede og dygtige medarbejdere, topmoderne faciliteter på vores to lokationer i Københavnsområdet og en historie med næsten 40 års drift, er Bioneer godt udrustet til at opfylde sin dobbelte rolle som en kommerciel virksomhed med en samfundsforpligtelse.

KERNEKOMPETENCER


Kræftmodellering

Vi udvikler in vitro-systemer til evaluering af kemoterapeutiske og immuno-onkologiske lægemiddelkandidater. Vi kan bistå i både enkle eller komplekse undersøgelser med få eller flere parametre, en eller flere kræftlægemiddelkandidater af interesse, i et multicellulært miljø. Vi kan teste kandidater alene eller i kombination med relevante kommercielt tilgængelige referencelægemidler.

Immunologi

Vi leverer en bred vifte af tjenester, support og specialfremstillede assays inden for immunologi på alle niveauer, fra grundforskning og tidlig opdagelse, til klinisk prøveevaluering. Vi forstår vigtigheden i at sikre kvalitet, sikkerhed og effekt af biofarmaceutiske produkter under udvikling fra et immunologisk perspektiv.

CNS-modellering

Vi udvikler CNS -modeller baseret på iPS -cellelinjer og udødeliggjorte cellelinjer. Vores team bruger genredigering, neurale differentieringsteknologier og billedbaseret screening til at udvikle modeller, der efterligner en specifik CNS -sygdom. Vi forstår kompleksiteten af CNS in vitro -modellering, og vi kan skræddersy design eller skræddersy CNS -modeller, så de passer til dit formål.

Gastro-intestinal modellering

Vi er specialiserede i levering af orale lægemidler og har udviklet en række in vitro-modeller, der simulerer adfærd for lægemidler og lægemiddelprodukter i mave-tarmkanalen. Vi bruger et bredt udvalg af cellekulturmodeller til at vurdere lægemiddelpermeabilitet og absorptionsmekanisme.

Rekombinante proteiner

Vi hjælper vores kunder med at komme fra deres idé til deres første protein og produkt. Vi er eksperter i alle aspekter af ekspression, oprensning, karakterisering, formulering og fremstilling af rekombinante proteiner i mindre skala.

Peptider

Vi udvikler præformuleringsstrategier, og vi designer og udfører de kritiske eksperimenter, der er nødvendige, for at skabe stabile peptider formuleret i henhold til lovkrav. Vi samarbejder med private partnere, og hjælpe virksomheder hele vejen gennem de prækliniske og kliniske faser.

Små molekyler

Vi har specialiseret os i præformulering og strategisk formulering af små molekyler.

Specialiserede tjenester

Vi er eksperter i alle aspekter af genredigering og i at bruge det til at etablere tilpassede cellelinjer. Vi tilbyder en bred vifte af tjenester inden for molekylær histologi og detektion. Og vi har bred erfaring med at hjælpe virksomheder med at gøre aktive compounds til levedygtige lægemiddelprodukter.

Opbygning af ny viden

Bioneers forskningsstrategi omhandler nye løsninger til opdagelse og udvikling af lægemidler, der opfylder fremtidige behov hos virksomheder, forskningsinstitutter og sundhedsplejen.

For at få succes med at udvikle en lægemiddelkandidat skal handlingsmønstre strømlines, terapeutiske metoder skal skræddersys, for at give optimal behandling, og terapeutiske resultater skal overvåges.

Vi bestræber os på at udvikle “bedst i klassen”-løsninger og kører i øjeblikket to ambitiøse FoU -programmer inden for:

 • In Vitro Models Assay & udvikling
 • Udvikling og formulering af lægemiddelkandidater

Du kan læse mere om resultatkontrakterne her

 

Test, demonstrations- og udviklingsfaciliteter

Bioneer ligger i hjertet af Medicon Valley. Vi har to lokationer i Danmark, der betjener vores partnere globalt.

Vores hovedkvarter ligger i Hørsholm, 20 minutter nord for København, i hjertet af Scion-DTU Science Park. Dette 3350 m2 store område er udstyret med både kontorer og state-of-the-art laboratoriefaciliteter. Samlet set har stedet 1400m2 kontorlokaler, 450m2 lager og 1500m2 laboratorierum.

Vores anden lokation er placeret på Institut for Farmaci ved Københavns Universitet, Bioneer: FARMA. Dette 180m2 store område har kontorer og laboratorier, og blev etableret i 2007, i samarbejde med Københavns Universitet.

Du kan se nogle af vores faciliteter her

Samlet omsætning,
mio. kr.

308

FoU-indsats,
mio. kr.

21,3

Resultatkontrakter,
mio. kr.

14

Antal
medarbejdere

61

Ejerskab, ledelse og bestyrelse


Ejerskab
 • Bioneer A/S er en non-for-profit organisation og et datterselskab af Danmarks Tekniske Universitet (DTU).
Ledelse
 • CEO - Lars Hagsholm Pedersen
Bestyrelsesformand
 • Kirsten Drejer
Øvrige bestyrelsesmedlemmer
 • Marianne Thellersen
 • Michael Pålsson
 • Søren Carlsen
 • Trine Winterø
 • Bjarke Bak Christensen
 • Bjørn Holst
 • Trine Møller
 • Søren Madsen

Bioneer A/S

Kogle Alle 2
DK-2970 Hørsholm

Tlf: (+45) 46 16 04 44
Mail: bioneer@bioneer.dk
Web: bioneer.dk

Nyheder og cases fra Bioneer

LA-politiker besøger GTS i Hørsholm

De politiske beslutninger bør altid være baseret på et oplyst grundlag. Det mener…

Erhvervsfremmeaktører lærte GTS at kende

Hvordan arbejder GTS-institutter med teknologiudvikling, og hvilke tilbud har de af…

GTS-institut udvikler nye effektive processer til fermentering

Bioneer har siden 1982 udviklet og udbudt processer til fermentering. Disse…

Bioneer indgår partnerskab med Novostøttet DTU-forskningsenhed

Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede…

Bioneer klar med tre nye indsatsområder

Indsatsområderne for Bioneer i den kommende resultatkontrakt for perioden 2021-2024…

Mere end man kan forvente

For biotekiværksættere bidrager et samarbejde med Bioneer A/S til, at gode idéer…