Bæredygtighed

Grøn omstilling – en bæredygtig verden

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Bæredygtighed

Bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Danmark og resten af verden. Herhjemme er der sat ambitiøse mål om en reduktion af CO2-udledningen med 70 pct. inden 2030 og et klimaneutralt samfund i 2050. Men hvordan realiserer vi de gode intentioner? Det er ikke nemt, men heller ikke umuligt, hvis alle relevante aktører trækker i samme retning.

GTS-institutterne har i flere årtier arbejdet med grønne løsninger. Det betyder, at institutterne allerede i dag kan tilbyde både teknologiske specialistkompetencer samt test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter på området. Herudover arbejder institutterne løbende på at hjemtage og udvikle nye relevante grønne teknologier. Men der er brug for, at både GTS – og andre – gør endnu mere. Derfor er bæredygtighed og grøn omstilling en del af GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for, at:

  • GTS-institutterne spiller en endnu mere fremtrædende rolle ift. at understøtte en grøn og bæredygtig omstilling af dansk erhvervsliv.
  • danske indsatser kobler til relevante internationale initiativer og partnere, der udbreder og skalerer danske løsninger.

Det skal ske ved ved at:

  • opbygge den nødvendige kapacitet af viden, faciliteter og services bl.a. med afsæt i de omfattende resultatkontraktindsatser med Uddannelses – og forskningsministeriet.
  • arbejde for en stærk position i de missionsdrevne partnerskaber, så GTS-kompetencer kommer yderligere i spil til gavn for flere virksomheder.
  • arbejde for, at test-, demonstrations – og testfaciliteter bliver tænkt med i relevante udspil og grønne indsatser.
  • arbejde for, at endnu flere virksomheder indgår i et grønt innovationssamarbejde med GTS-institutterne og dermed får gavn af den kapacitet, der er opbygget hos institutterne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et mere grønt og bæredygtigt Danmark.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Bæredygtighed står højt på dagsordenen i Danmark. Der er sat ambitiøse mål om en reduktion af CO2-udledningen med 70 pct. inden 2020 og et klimaneutralt samfund i 2050.

Men hvordan realiserer vi de gode intentioner? Det gør vi ved at give dansk erhvervsliv de bedste forudsætninger for at omsætte de gode idéer til markedsklare l sninger.

GTS-institutterne har i flere årtier arbejdet med grønne løsninger. Det betyder, at institutterne allerede i dag kan tilbyde både teknologiske specialistkompetencer samt test- og udviklingsfaciliteter på området. Herudover arbejder GTS-institutterne løbende på at hjemtage og udvikle nye relevante grønne teknologier.

Herunder finder du diverse materialer, der giver et indblik i GTS-institutternes bidrag til bæredygtighed.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til bæredygtighed

Brandtests baner vejen for mere biobaseret byggeri

Forskningsprojektet Wood:UpHigh, ledet af DBI, har udviklet et vigtigt videnskatalog om biobaseret byggeri. Projektet har genereret 10 testrapporter, der nu er frit tilgængelige for byggebranchen, og som tilbyder afgørende data om…

Hvad er robotters rolle i fremtidens landbrug?

De globale klimaforandringer stiller store krav til fremtidens landbrug. Derfor er der behov for innovative løsninger, der både tager højde for klima, miljø og biodiversitet, og på samme tid gør det muligt for det enkelte landbrug at…

Rekordstore havvindmøller testes

Vindindustrien vokser, og det samme gør selve vindmøllerne. En ny klasse af rekordstore havvindmøller er under udvikling, og i den forbindelse har FORCE Technology bidraget med udførelsen af de komplicerede tests.

Kunstig intelligens skal bidrage til udviklingen af grønne brændstoffer

I projektet MissionGreenFuels, der har til formål at accelerere implementeringen af grønne brændstoffer, skal Alexandra Instituttet træne en ligning, der kan genkende uregelmæssigheder i et Power-to-X-system.

Test af elektrificerede klassiske biler giver markedsadgang

Virksomheden Banke producerer store lithium-ion-batteripakker og elektriske drivlinjer til tunge køretøjer. Nu er Banke gået ind på markedet for elektrisk ombygning af udvalgte klassiske biler, og her har FORCE Technology bistået med test…

Fremtidens fodertilskud skal mindske metanudledningen fra køer

I et nyt forskningsprojekt, MethaCow, forsøger man at udvikle et fodertilskud til køer, som ikke blot reducerer udledningen af metan, men også forbedrer mælkeproduktionen gennem et højere proteinindhold.

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk