Partnerskab

GTS som strategisk partner for udvikling af fremtidens innovationssystem

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Partnerskab

For at overkomme de komplekse samfundsudfordringer, vi står overfor i dag, kræver det større partnerskaber, hvor alle trækker i samme retning og byder ind på tværs af brancher og sektorer.

Den viden, der hentes fra GTS-institutternes unikke position i innovationssystemet (mellem forskning og marked med mere end 17.000 årlige kunder) samt fra de indsatsområder, der arbejdes med i de fire-årige resultatkontrakter, kan sættes mere i spil i udviklingen af fremtidens innovationssystem.

Derfor er partnerskaber et indsatsområde i GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

  • at udbygge vores rolle som en anerkendt strategisk partner i udviklingen af det danske innovationssystem i et tæt samarbejde med vores vigtigste interessenter: UFM, EM, fonde og store erhvervsorganisationer samt universiteter.
  • at GTS-institutterne opnår en position som ”Teknologiens og innovationens stemme”.

Det skal ske ved at:

  • levere et øget impact med afsæt i de nye resultatkontrakter til gavn for dansk innovation på både virksomheds- og sektorniveau.
  • udbygge vores tilbud på politisk prioriterede områder som fx digitalisering og den grønne omstilling af danske virksomheder.
  • gennemføre analyser og foresights, der afdækker teknologibehov herunder anvende viden fra de 17.000 årlige kunder som et pejlemærke for behov i dansk erhvervsliv.
  • styrke formidlingen af GTS-tilbud på diverse platforme.
  • Indgå i tværgående sammenhænge, hvor GTS gør en forskel fx i klynger og i “Partnerskab for Viden og Vækst”.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til ”Partnerskab – GTS som strategisk partner for udvikling af fremtidens innovationssystem”.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til partnerskab

AR-værktøj gør det nemmere, billigere og mere klimavenligt for Fibo Intercons

Gennem et MADE demonstrationsprojekt har Alexandra Instituttet udviklet en ny prototype på et AR-værktøj, der hjælper Fibo Intercons kunder i hele verden med fejlsøgning på betonblandeanlæg. Virksomheden kan dermed undgå store omkostninger…

Bedre maritim brandsikkerhed i sigte

I 2023 udgav DBI rapporten CARGOSAFE, hvori GTS-instituttet præsenterede en række anbefaling til at styrke brandsikkerheden ombord på containerskibe. Nu vil anbefalingerne danne grundlag for drøftelserne i den internationale maritime…

International EARTO-konference om GTS-systemet i Europa

D. 15.-16. maj 2024 afholdes den årlige EARTO konference i Warszawa. GTS-foreningen ser frem til, at de europæiske GTS-institutter igen samles med en dagsorden om fortsat at bidrage til europæisk forskning, udvikling og innovation.

DHI deler nye data og modeller til fordel for havvindsektoren

DHI har netop afholdt en workshop for interessenter fra havvindsektoren, hvor nye globale datasæt over bølger, vind og vandforhold, detaljerede lokale modeller og andre serviceydelser blev præsenteret. GTS-instituttet har i over tre år…

Hvordan undgår vi unødvendig nedrivning af enfamiliehuse?

I Danmark erstattes hvert år 1.100 enfamiliehuse med et nybygget hus og det har tunge klimaomkostninger. Nu skal nye anbefalinger samle branchen med fokus på reduktion af ressourceforbrug og CO2-udledning.

Kan journalisten bruge AI til research i arkivet?

Da magasinet Historie kontaktede Alexandra Instituttet, var det med et ønske om at undersøge, hvorvidt kunstig intelligens kunne benyttes når magasinets journalister skulle søge efter materialer i eget arkiv. Resultaterne gav vigtig…

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk