Testland

Danmark som førende land for test, demonstration og udvikling

Teknologisk innovation bliver stadig mere kompleks. Det betyder, at virksomheder ikke på egen hånd kan huse alle nødvendige faciliteter og kompetencer. Derfor er adgang til eksterne test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter (TDU-faciliteter) helt afgørende for at omsætte ny viden og teknologi til nye produkter og processer.

TDU-faciliteter har altid været en hjørnesten i GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv. Det skal det fortsat være. Derfor er TDU-faciliteter og udvikling af Danmark til et attraktivt testland for både danske og internationale virksomheder en del af GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

  • en ”roadmap proces” for udbygning af Danmark som testland, der kan skabe overblik over, hvilke TDU-faciliteter, der mangler i Danmark.
  • udvikling af effektive indgange til samlede og koordinerede innovationsplatforme af faciliteter og specialistkompetencer (i og på tværs af institutter og andre udbydere).
  • at skabe bedre mulighed for etablering af TDU-faciliter med ekstern/statslig medfinansiering.

Det vil vi bl.a. gøre ved at:

  • udvikle og forny GTS-faciliteter med udgangspunkt i erhvervslivet behov. Her vil der være et særligt fokus på udvikling af digitale, virtuelle og hybride test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
  • arbejde for tværgående partnerskaber om TDU-faciliteter.
  • fastholde og udbygge GTS-infrastrukturdatabasen teknologiskinfrastruktur.dk
  • være en del af kortlægningen over alle danske testfaciliteter, der er samlet på virksomhedsguiden
  • udbygge internationalt samarbejde for at sikre danske virksomheders adgang til faciliteter, som ikke findes i Danmark.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til udvikling af Danmark som testland.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til testland

Ny GTS-facilitet indviet i Vejen

FORCE Technology indviede d. 12. maj deres 55 meter lange og 15 meter brede MEGA loop. Det skete med en åbningsceremoni, hvor der var taler fra bl.a. FORCE Technologys CEO, Hanne Christensen og politiske og faglige aktører.

Deltag ved indvielsen af verdens største MEGA loop

Deltag ved indvielsen af MEGA loop fredag d. 12. maj. Indvielsen vil blive markeret med en åbningsceremoni med taler fra politiske og faglige aktører og et indblik i teknologien og historien bag MEGA loop.

GTS-institutter skal hjælpe industrien med at indføre kunstig intelligens

Teknologisk Institut skal være den danske EU-spydspids til at levere test- og forsøgsfaciliteter til robot- og teknologivirksomheder, som skal indføre kunstig intelligens i produktionen. Målet er at gøre Danmark og resten af det europæiske…

2,3 mio. kr. til udvikling af Danske Testfaciliteter

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter med en ny bevilling en videreudvikling af databasen Danske Testfaciliteter, der er en platform, som giver virksomheder et overblik over test- og udviklingsfaciliteter i Danmark.

Elektrificering af energitung industri er på vej

Med en ny generation af højtemperaturvarmepumper, der kan yde op til 160 °C, er det muligt at hjælpe energitunge virksomheder med at blive fossilfri og samtidig sænke deres energiforbrug.

Millioner doneret til ny fond for robotiværksættere

Generationer af robot- og droneiværksættere får nu bedre adgang til kapital, unik brancheviden og et stærkt inkubationsmiljø. Det sker med en ny erhvervsdrivende fond – Odense Robotics StartUp Fund. Bag fonden står en række nøglepersoner…

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk