Testland

Danmark som førende land for test, demonstration og udvikling

Teknologisk innovation bliver stadig mere kompleks. Det betyder, at virksomheder ikke på egen hånd kan huse alle nødvendige faciliteter og kompetencer. Derfor er adgang til eksterne test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter (TDU-faciliteter) helt afgørende for at omsætte ny viden og teknologi til nye produkter og processer.

TDU-faciliteter har altid været en hjørnesten i GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv. Det skal det fortsat være. Derfor er TDU-faciliteter og udvikling af Danmark til et attraktivt testland for både danske og internationale virksomheder en del af GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

  • en ”roadmap proces” for udbygning af Danmark som testland, der kan skabe overblik over, hvilke TDU-faciliteter, der mangler i Danmark.
  • udvikling af effektive indgange til samlede og koordinerede innovationsplatforme af faciliteter og specialistkompetencer (i og på tværs af institutter og andre udbydere).
  • at skabe bedre mulighed for etablering af TDU-faciliter med ekstern/statslig medfinansiering.

Det vil vi bl.a. gøre ved at:

  • udvikle og forny GTS-faciliteter med udgangspunkt i erhvervslivet behov. Her vil der være et særligt fokus på udvikling af digitale, virtuelle og hybride test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
  • arbejde for tværgående partnerskaber om TDU-faciliteter.
  • fastholde og udbygge GTS-infrastrukturdatabasen teknologiskinfrastruktur.dk
  • være en del af kortlægningen over alle danske testfaciliteter, der er samlet på virksomhedsguiden
  • udbygge internationalt samarbejde for at sikre danske virksomheders adgang til faciliteter, som ikke findes i Danmark.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til udvikling af Danmark som testland.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til testland

Nye forslag til GTS-indsatsområder på vej

Staten investerer løbende i teknologiudvikling på GTS-institutterne på områder, der er centrale for innovation og vækst i danske virksomheder. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har nu bedt GTS-institutterne om at komme med forslag til…

Teknologisk Institut indvier Biosolutions Technology Center

Teknologisk Institut indvier nyt anlæg, som med teknologiske løsninger og procesviden skal hjælpe industrien med at skabe klimavenlige produkter ved at forarbejde biologiske råvarer med naturens egne processer.

AR-værktøj gør det nemmere, billigere og mere klimavenligt for Fibo Intercons

Gennem et MADE demonstrationsprojekt har Alexandra Instituttet udviklet en ny prototype på et AR-værktøj, der hjælper Fibo Intercons kunder i hele verden med fejlsøgning på betonblandeanlæg. Virksomheden kan dermed undgå store omkostninger…

Konference: Danmark i europæisk forsknings- og innovationspolitik

Ved en konference d. 19. april sætter 12 centrale organisationer i fællesskab fokus på Danmarks muligheder og udfordringer for at deltage i EU’s forsknings- og innovationsprogrammer. GTS deltager som medarrangør.

XVIVO’s Heart Tech: Test og dokumentation af livreddende medicinsk udstyr

Når det drejer sig om hjertetransplantationer, er tiden, hvor hjertet er uden for kroppen, afgørende. GTS-instituttet FORCE Technology har hjulpet XVIVO med tests og dokumentation af deres medicinske udstyr, der forlænger levetiden ved…

BESAFE: Nyt projekt sætter fokus på batterieksplosioner

Brugen af batterier er i hastig udvikling, men den eksisterende viden om brandsikkerhed ved batteribrande er mangelfuld. Derfor er GTS-instituttet, DBI med i et nyt projekt, som skal skabe ny viden på området og komme med anbefalinger til…

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk