Innovationsløft

Løft af danske virksomheders innovationsevne

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Innovationsløft

Corona-situationen har været hård for mange SMV’er, og samtidig stilles der nye krav til virksomheder i form af grøn omstilling og digitalisering. Der er med andre ord brug for at arbejde målrettet for, at endnu flere SMV’er får glæde af de tilbud, der findes i innovationssystemet.

GTS-systemets raison d’être er at accelerere erhvervslivets anvendelse af ny viden og teknologi i bredden af dansk erhvervsliv. Allerede i dag har GTS-institutterne årligt mere end 18.000 danske kunder. Men der findes innovationsparate virksomheder, som vi endnu ikke har samarbejdet med.

Derfor vil der i de kommende år været et styrket fokus på at øge GTS-bidraget til danske virksomheders innovations-indsats, så Danmark forbliver et konkurrencedygtigt land.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

• at sikre, at både bredden og toppen af dansk erhvervsliv har fået en mere effektiv adgang til “state-of-the-art” videnspartnere hos GTS-institutterne.
  • bedre dokumentation af GTS-indsatsers effekt.
  • bedre vilkår for at indgå i danske FoU-programmer.
  • dybere og længere innovationssamarbejder med SMV’ere samt en fordobling af innovationssamarbejder med danske SMV’er set ift. 2021.
  • et styrket samarbejde med Innovationsfonden og erhvervshuse.

Det skal ske ved at:

• prioritere GTS-deltagelse i relevante SMV-programmer og indsatser – herunder sætte nye indsatser i gang målrettet de særlige behov, der er opstået ifm. coronakrisen.
  • kommunikere viden om GTS-tilbud til virksomheder i hele Danmark.
  • indgå i relevante politiske arbejdsgrupper som fx SMV:digital.
  • indgå et samarbejde med Innovationsfonden om ansættelse af Regionale Innovation Officers tilknyttet Erhvervshusene.
  • etablere erfaringsudveksling for ”best practice” i metoder og indsatser for innovationssamarbejder med SMV’er samt arbejde målrettet for at komme med i flere Innobooster samt andre projekter under Innovationsfonden. Desuden skal GTS spille en central rolle i klyngerne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et løft af Danmarks innovationsevne.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til innovationsløft

Innovation market day med fokus på innovation inden for vand og miljø

Danske virksomheder inden for vand og miljø vil få mulighed for at blive inspireret og få ny viden om innovation inden for netop deres områder den 7. september, når DHI afholder Innovation market day på hovedkontoret i Hørsholm.

Virusdræbende ventilator udviklet under corona

Hvad gør man, når man sælger store ventilatorer til bl.a. kontorer - og coronavirus dukker op og skaber usikkerhed om, hvorvidt de er sikre at bruge? I Nordicco A/S opstod en ny idé om en ventilator, der fjerner vira fra luften. Med støtte…

Digitalt værktøj optimerer driften hos hjemmeplejefirmaer

Mangel på overblik og koordinering er blandt de største tidsrøvere for hjemmeplejesektoren. IT-løsning gør det nemmere at rykke rundt på aftalerne med borgerne, og hermed undgår hjemmeplejen et puslespil af udprintede vagtplaner.

På sporet af IoT og sensorteknologi

Gennem et samarbejde med FORCE Technology og Nordic IoT Centre har DSB fået teknisk viden om IoT og sensorteknologi. Målet er billigere, bedre og smartere togdrift.

Robotter skal hjælpe med at automatisere gartnerier

I et nyt Odense Robotics-projekt, PotBot, skal der gennem et samarbejde kigges nærmere på, hvordan robotter og automatisering kan gøre det nemmere for gartnerier at flytte rundt på krævende grønne varer.

Store besparelser med præcisionsteknologi i landbruget

Anvendelse af præcisions-teknologier i landbruget kan føre til besparelser ved såning, gødskning og sprøjtning. Det viser beregninger fra et nyt visualiseringsværktøj, der er udviklet som del af en resultatkontrakt.

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk