Testland

Danmark som førende land for test, demonstration og udvikling

Teknologisk innovation bliver stadig mere kompleks. Det betyder, at virksomheder ikke på egen hånd kan huse alle nødvendige faciliteter og kompetencer. Derfor er adgang til eksterne test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter (TDU-faciliteter) helt afgørende for at omsætte ny viden og teknologi til nye produkter og processer.

TDU-faciliteter har altid været en hjørnesten i GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv. Det skal det fortsat være. Derfor er TDU-faciliteter og udvikling af Danmark til et attraktivt testland for både danske og internationale virksomheder en del af GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

  • en ”roadmap proces” for udbygning af Danmark som testland, der kan skabe overblik over, hvilke TDU-faciliteter, der mangler i Danmark.
  • udvikling af effektive indgange til samlede og koordinerede innovationsplatforme af faciliteter og specialistkompetencer (i og på tværs af institutter og andre udbydere).
  • at skabe bedre mulighed for etablering af TDU-faciliter med ekstern/statslig medfinansiering.

Det vil vi bl.a. gøre ved at:

  • udvikle og forny GTS-faciliteter med udgangspunkt i erhvervslivet behov. Her vil der være et særligt fokus på udvikling af digitale, virtuelle og hybride test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
  • arbejde for tværgående partnerskaber om TDU-faciliteter.
  • fastholde og udbygge GTS-infrastrukturdatabasen teknologiskinfrastruktur.dk
  • være en del af kortlægningen over alle danske testfaciliteter, der er samlet på virksomhedsguiden
  • udbygge internationalt samarbejde for at sikre danske virksomheders adgang til faciliteter, som ikke findes i Danmark.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til udvikling af Danmark som testland.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til testland

Folketingsmedlem hilser på detailhandlens nye arbejdskraft: Robotten Serena

Mai Mercado (C) besøgte i uge 41 virksomheden Coalescent Mobile Robotics og hørte om, hvordan robotten Serena er udviklet af Coalescent Mobile Robotics i Odense med rådgivning fra et GTS-institut og med midler fra bl.a.……

Ny analyse: Stort dansk vækstpotentiale i Power-to-X

Vi er godt på vej til at kunne omdanne grøn energi til grønne brændstoffer, men vi mangler de sidste besværlige skridt. Det er en af hovedkonklusionerne i en ny analyse, som fire GTS-institutter står bag.

Nyt testlaboratorium skal sikre bedre indeklima

Hos Teknologisk Institut i Taastrup kan virksomheder nu få glæde af en af de mest avancerede indeklimalaboratorie-faciliteter i verden, der bl.a. tilbyder fleksible og økonomisk fordelagtige tests.

Virusdræbende ventilator udviklet under corona

Hvad gør man, når man sælger store ventilatorer til bl.a. kontorer - og coronavirus dukker op og skaber usikkerhed om, hvorvidt de er sikre at bruge? I Nordicco A/S opstod en ny idé om en ventilator, der fjerner vira fra luften. Med støtte…

Brandtest giver ny viden om batteribrande i elbiler på færger

Som led i det såkaldte ELBAS-projekt har et GTS-institut udført et omfattende testarbejde med at detektere og slukke batteribrande i elbiler på vogndæk i færger. Det skete i en konstruktion af 40 fods containere i Korsør. Læs nogle af de…

Nyt center for kvanteteknologi placeres i Danmark

Der investeres i disse år massivt i udvikling af kvanteteknologi, og det forventes, at kvanteteknologien over de kommende år vil revolutionere vores samfund. I nyt center for kvanteteknologi skal DFM bidrage til udvikling af……

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk