Testland
Danmark som førende land for test, demonstration og udvikling
Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Testland
Teknologisk innovation bliver stadig mere kompleks. Det betyder, at virksomheder ikke på egen hånd kan huse alle nødvendige faciliteter og kompetencer. Derfor er adgang til eksterne test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter (TDU-faciliteter) helt afgørende for at omsætte ny viden og teknologi til nye produkter og processer.
TDU-faciliteter har altid været en hjørnesten i GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv. Det skal det fortsat være. Derfor er TDU-faciliteter og udvikling af Danmark til et attraktivt testland for både danske og internationale virksomheder en del af GTS-strategien.
GTS vil frem mod 2025 arbejde for:
- en ”roadmap proces” for udbygning af Danmark som testland, der kan skabe overblik over, hvilke TDU-faciliteter, der mangler i Danmark.
- udvikling af effektive indgange til samlede og koordinerede innovationsplatforme af faciliteter og specialistkompetencer (i og på tværs af institutter og andre udbydere).
- at skabe bedre mulighed for etablering af TDU-faciliter med ekstern/statslig medfinansiering.
Det vil vi bl.a. gøre ved at:
- udvikle og forny GTS-faciliteter med udgangspunkt i erhvervslivet behov. Her vil der være et særligt fokus på udvikling af digitale, virtuelle og hybride test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
- arbejde for tværgående partnerskaber om TDU-faciliteter.
- fastholde og udbygge GTS-infrastrukturdatabasen teknologiskinfrastruktur.dk
- være en del af kortlægningen over alle danske testfaciliteter, der er samlet på virksomhedsguiden
- udbygge internationalt samarbejde for at sikre danske virksomheders adgang til faciliteter, som ikke findes i Danmark.
Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til udvikling af Danmark som testland.
Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.
Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til testland
23. oktober 2024
Debatindlæg: Danske virksomheder skal udnytte mulighederne på internationale forskningsfaciliteter
Teknologisk Institut, FORCE Technology, Alexandra Instituttet og Bioneer er gået sammen for at gøre avancerede måleteknikker tilgængelige for produktions-Danmark. Initiativet skal skabe unikke indsigter i materialer og processer, som fx…
23. oktober 2024
Brandtest af biogene byggematerialer baner vej for bæredygtigt byggeri
I et vigtigt skridt mod mere bæredygtigt byggeri har DBI gennemført en række tests af biogen brandsikring. Testresultaterne er afgørende for fremtidig anvendelsen af bæredygtige materialer, der ikke blot reducerer klimabelastningen, men…
23. oktober 2024
Dyb viden og testfaciliteter skaber et ocean af muligheder
Danmark har altid været en søfartsnation. Måske er det derfor, vi er så dygtige til at udvikle nye løsninger til skibe - og til at bygge havneanlæg, broer og havvindmølleparker. Adgang til danske testfaciliteter, hvor nye løsninger kan…
11. oktober 2024
Debatindlæg: Årlig fordeling af forskningsreserven giver ikke maksimalt udbytte. Lad os se flere år frem
Politikerne bør prioritere mere langsigtet støtte til den grønne og digitale dagsorden, når de skal forhandle forskningsreserven for 2025.
27. september 2024
Making Eye Medication Easier to Use
EYE-GO, a Danish MedTech company, is on the verge of revolutionising the way eye medication is administered. With their innovative device, MistGo®, it's much simpler to get the exact amount of medication you need—without it running down…
18. september 2024
Nyt testcenter for brintteknologi kan få afgørende betydning for branchen
På en lun septemberdag overværede over 100 deltagere åbningen af det nye Testcenter for brintteknologi. Formålet med centeret er at samle viden og kompetencer ét sted, så aktører inden for brinteknologi får let adgang til en række…