Testland
Danmark som førende land for test, demonstration og udvikling
Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Testland

Teknologisk innovation bliver stadig mere kompleks. Det betyder, at virksomheder ikke på egen hånd kan huse alle nødvendige faciliteter og kompetencer. Derfor er adgang til eksterne test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter (TDU-faciliteter) helt afgørende for at omsætte ny viden og teknologi til nye produkter og processer.
TDU-faciliteter har altid været en hjørnesten i GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv. Det skal det fortsat være. Derfor er TDU-faciliteter og udvikling af Danmark til et attraktivt testland for både danske og internationale virksomheder en del af GTS-strategien.
GTS vil frem mod 2025 arbejde for:
- en ”roadmap proces” for udbygning af Danmark som testland, der kan skabe overblik over, hvilke TDU-faciliteter, der mangler i Danmark.
- udvikling af effektive indgange til samlede og koordinerede innovationsplatforme af faciliteter og specialistkompetencer (i og på tværs af institutter og andre udbydere).
- at skabe bedre mulighed for etablering af TDU-faciliter med ekstern/statslig medfinansiering.
Det vil vi bl.a. gøre ved at:
- udvikle og forny GTS-faciliteter med udgangspunkt i erhvervslivet behov. Her vil der være et særligt fokus på udvikling af digitale, virtuelle og hybride test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.
- arbejde for tværgående partnerskaber om TDU-faciliteter.
- fastholde og udbygge GTS-infrastrukturdatabasen teknologiskinfrastruktur.dk
- være en del af kortlægningen over alle danske testfaciliteter, der er samlet på virksomhedsguiden
- udbygge internationalt samarbejde for at sikre danske virksomheders adgang til faciliteter, som ikke findes i Danmark.
Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til udvikling af Danmark som testland.
Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.
Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til testland
14. oktober 2022
Folketingsmedlem hilser på detailhandlens nye arbejdskraft: Robotten Serena
Mai Mercado (C) besøgte i uge 41 virksomheden Coalescent Mobile Robotics og hørte om, hvordan robotten Serena er udviklet af Coalescent Mobile Robotics i Odense med rådgivning fra et GTS-institut og med midler fra bl.a.……
13. oktober 2022
Ny analyse: Stort dansk vækstpotentiale i Power-to-X
Vi er godt på vej til at kunne omdanne grøn energi til grønne brændstoffer, men vi mangler de sidste besværlige skridt. Det er en af hovedkonklusionerne i en ny analyse, som fire GTS-institutter står bag.
22. september 2022
Nyt testlaboratorium skal sikre bedre indeklima
Hos Teknologisk Institut i Taastrup kan virksomheder nu få glæde af en af de mest avancerede indeklimalaboratorie-faciliteter i verden, der bl.a. tilbyder fleksible og økonomisk fordelagtige tests.
4. august 2022
Virusdræbende ventilator udviklet under corona
Hvad gør man, når man sælger store ventilatorer til bl.a. kontorer - og coronavirus dukker op og skaber usikkerhed om, hvorvidt de er sikre at bruge? I Nordicco A/S opstod en ny idé om en ventilator, der fjerner vira fra luften. Med støtte…
6. juli 2022
Brandtest giver ny viden om batteribrande i elbiler på færger
Som led i det såkaldte ELBAS-projekt har et GTS-institut udført et omfattende testarbejde med at detektere og slukke batteribrande i elbiler på vogndæk i færger. Det skete i en konstruktion af 40 fods containere i Korsør. Læs nogle af de…
24. juni 2022
Nyt center for kvanteteknologi placeres i Danmark
Der investeres i disse år massivt i udvikling af kvanteteknologi, og det forventes, at kvanteteknologien over de kommende år vil revolutionere vores samfund. I nyt center for kvanteteknologi skal DFM bidrage til udvikling af……