DHI har afholdt en workshop med nøgleinteressenter fra Miljøstyrelsen, Københavns Kommune, Hvidovre Kommune, Aarhus Kommune, HOFOR, Fors og Sorø Forsyning. Workshoppen var del af GTS-projektet “Miljøfarlige stoffer i vandmiljøer”, og blev ledet af Jens Tørsløv, Business Area Manager hos DHI.
Workshoppen blev faciliteret af DHI’s eksperter i brugerundersøgelser, designstrategi og UX-design og havde til formål i fællesskab at definere behovene og ambitionerne for værktøjer, der kan hjælpe med at overholde det danske Vandrammedirektiv i forhold til miljøfarlige stoffer. Det inkluderer vurdering af udledningspåvirkning på vandområder, sporing af forureningskilder og prioritering af de indsatser, der har størst effekt.
Sammen brainstormede deltagerne på udfordringer og digitale koncepter, der kan være med til at forbedre, hvordan man kvantificerer og vurderer udledningen af farlige stoffer i vores vandmiljøer. DHI vil efterfølgende sammen med interessenterne arbejde være med til at drive udviklingen af nye værktøjer, der kan effektivisere arbejdet og skabe mere ensartede tilgange på tværs af regioner.
Projektet ”Miljøfarlige stoffer i vandmiljøer” er finansieret af resultatkontraktmidler fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen som en del af indsatsen om Digitale vandløsninger til grøn omstilling. Det aktuelle projekt fokuserer på konkrete udfordringer, som miljømyndighederne har med at administrere udledninger til vandmiljøet i henhold til kravene i Vandrammedirektivet. Projektet sigter mod at identificere konkrete behov hos brugeren og foreslå digitale løsninger til vurdering af udledning af miljøfarlige stoffer og prioritering af indsatsen for et renere vandmiljø.
Hvis du vil vide mere om projektet ”Miljøfarlige stoffer i vandmiljøer” eller workshoppen, er du velkommen til at række ud til Jens Tørsløv på mail: jet@dhigroup.com.
Seneste aktuelt
1. november 2024