Cirkulær økonomi er på alles læber – og også et tema på LOOP Forum, der finder sted d. 26. og 27. april i København. Men hvad er den nyeste viden, og hvilke gode erfaringer er gjort? Det kan du blive klogere på, hvis du kigger forbi GTS-standen nr. 70, hvor GTS-specialister hele dagen holder spændende oplæg, der gør dig klogere i mulighederne i den cirkulære økonomi. Kig forbi – vi glæder os til at se dig!

Foredrag på GTS’ stand nr. 70 den 26. og 27. april

Viden på 15 minutter

Teknologier til genanvendelse af tekstil – kom og bliv klogere!

Kl. 09.30 – 09.45
Behovet for at sætte tekstil i cirkularitet er enorm. Et velfungerende marked er der ikke endnu, men udviklingen af teknologi til genanvendelse er i fuld gang. Mangler du overblikket over de mange teknologier, så få det af Aske Skyum Donslund, tekstilspecialist på Teknologisk Institut. Han deler ud af sin viden på GTS’ stand.

Sådan vurderer du CO2e-aftryk – få mere viden og et par tommelfingerregler

Kl. 10.30 – 10.45
Der er stigende krav for, at virksomheder skal kunne dokumentere CO2e-aftryk og udføre miljøvurderinger. Men hvad er en miljøvurdering? Og hvordan beregner du CO2e-aftrykket? Kom godt fra start med dine miljøvurderinger og få vejledning af projektleder hos FORCE Technology Gritt Cortnum Andersen, der byder på tommelfingerregler på GTS’ stand.

Hvornår topper innovationsbølgen, og hvorfor er der brug for pilotprojekter?

Kl. 11.30 – 11.45
Innovation og nye teknologier skal være med til at løfte os over i cirkularitet. Der er behov for tigerspring. Men hvornår sker det? Hvad er forudsætningerne? Og hvordan nærmer vi os en innovationskraft via projekter? Det ved Lise Lyngfelt Molander, Sektionsleder på Teknologisk Institut noget om, og hun deler sin viden på GTS’ stand.

Er din affaldsressource klar til salg? Hør om teknologi der kan genkende og beskrive varen

Kl. 12.30 – 12.45
Affaldsressourcerne skal cirkulere og dermed sælges. Købere skal kunne vurdere om ressourcen er gangbar i deres produktion ud fra et salgsmateriale. Det forudsætter, at sælger leverer information om materialet. Kan IT-løsninger klare det? Kristian Tølbøl Rasmussen, Labchef på Alexandra Instituttet har et værktøj. Det præsenteres på GTS’ stand.

Brænder genanvendt træ lettere end nyt?

Kl. 13.30 – 13.45
Træ har gode potentialer for at reducere CO2 i bl.a. bærende konstruktioner. Men kan vi genanvende træ i bærende konstruktioner, og hvordan performer fx 200 år gammelt træ sammenholdt med nyt? Det er blevet testet ved DBI, og præsenteres af Christian Fundby Schou, leder af Advanced Product Development på GTS’ stand.

Digital pant på take-away emballage – nye løsninger på vej?

Kl. 14.30 – 14.45
I det kommende producentansvar for emballage favoriseres genbrugsemballage. Det kalder på en retur-infrastruktur. Rikke Hjort Hansen, seniorprojektleder på Teknologisk Institut, tester et alternativ til pantmærker og -automater. Retur-infrastrukturens favre nye verden kan du høre om på GTS’ stand.

Er plast fossilt eller biobaseret? Sådan kan det testes!

Kl. 15.30 – 15.45
At risikere greenwash ved mærkning af biobaseret plast skræmmer nok de fleste. Valget mellem biobaseret og fossil plast har været omhyggeligt, men har du nu fået det rigtige? Det kan ikke ses, men det kan testes. Det ved Niels Hald Pedersen, Specialist i kulstof-14-analyse hos FORCE Technology, og han taler på GTS’ stand.

Hvor bliver det holdt?

LOKOMOTIVVÆRKSTEDET
Otto Busses Vej 5A
2450 København SV
Danmark

Læs mere her

Foto: Unsplash