For biotekiværksættere bidrager et samarbejde med Bioneer A/S til, at gode idéer kan omsættes til succesfulde produkter til glæde for patienter. Det fortæller Paul Little, der er operating partner i Lundbeckfonden Emerge.

Af Dorthe Sjøbeck Christiansen, informationschef i GTS-foreningen

Lundbeckfonden Emerge er en erhvervsdrivende fond med fokus på tidlig investering i biotekiværksættere. Fonden giver finansiel støtte til nytænkende udviklingsprojekter med et stort kommercielt potentiale, og fonden deltager selv aktivt i projekterne.

Som operating partner er Paul Little involveret i flere biotekiværksættere både som CEO og bestyrelsesmedlem.

”I Lundbeckfonden Emerge er vi meget aktive i de virksomheder, vi investere i. Det hænger sammen med, at virksomhederne ofte er på et meget tidligt stadie i udviklingen af det projekt, de gerne vil have støtte til. Nogle gange er det stadig en idé inde i hovedet på forskeren. Derfor er det en fordel at være en aktiv part i projekterne. Vores erfaring er, at det maksimerer muligheden for succes”, siger Paul Little og fortsætter:

”De typer af projekter, vi investerer i, er biotekvirksomheder med et kommercielt potentiale, som har en ny og banebrydende vinkel på behandling af patienter. Formålet med projekterne er altid at udvikle et produkt, der gavner patienten”.

Finder de gode løsninger

Paul Little fortæller, at han periodevis har samarbejdet med Bioneer siden 2011 – siden 2016 i regi af Lundbeckfonden Emerge.

”Meget forskning handler om, at du kan stole på de test, du får udført. At du kan regne med en høj kvalitet af det, der bliver leveret. At du ved, at din samarbejdspartner er villig til at hjælpe og finde løsninger, også når det er svært. Sådan er det med Bioneer, og derfor bliver jeg ved med at samarbejde med dem”, siger Paul Little.

Bioneer bliver brugt til forskellige ting, da hvert eneste projekt, Lundbeckfonden Emerge investerer i, er forskelligt. Samarbejdet starter altid med, at Lundbeckfonden Emerges virksomheder mødes med Bioneers team og præsenterer opgaven.

”Derefter hjælper Bioneer os med de næste steps og udvikler processen. De gennemfører forsøg, og de gennemfører test og analyser. Undervejs er vi hele tiden i tæt kontakt med dem ind til opgaven er løst. Adgangen til deres udviklingskompetencer kan dermed i de tilfælde være utrolig værdifuldt for os”, fortæller Paul Little.

Går efter de bedste

Paul Little slår fast, at Lundbeck Emerges virksomheder ikke er begrænset af geografi, når de er på udkig efter relevante samarbejdspartnere. I deres projekter vælger de altid de bedste til deres team.

”Nærheden til Bioneer er en bonus. Det giver os en nem og hurtig adgang til deres faciliteter. Men vi samarbejder med Bioneer A/S, fordi de på deres nicheområde er unikke i Europa. De kan nogle ting, som der ikke er mange andre, der kan. De er virkelig dygtige til at bidrage meget tidligt i et udviklingsarbejde. De bidrager med mere end lignende samarbejdspartnere, og det har vi brug for i vores arena”, síger Paul Little og fortsætter:

”Endnu en god ting ved Bioneer er, at der ikke er stor udskiftning af medarbejdere. Derfor ser du altid de samme mennesker, og det er faktisk en stor kvalitet. For det gør dem mere kompetente som samarbejdspartnere. De beholder deres ekspertise, og den gror over tid. Det er af stor værdi for os”.

Foto: Bioneer

Performanceregnskab for GTS

Denne artikel har været bragt i en kortere version i publikationen “Performanceregnskab for GTS-institutterne 2020”, som du kan hente her