Michael Lundbech A/S har et omdømme som en innovativ virksomhed. Det baner vejen til FoU-projekter, hvor virksomheden går i dybden og kommer på forkant af udviklingen. Det fortæller projektleder René Hansen.
Af Dorthe Sjøbeck Christiansen, informationschef i GTS-foreningen
Michael Lundbech A/S er beliggende i Ringsted og har speciale inden for produktion af avancerede værktøjer til sprøjtestøbeindustrien. Virksomhedens kunder er leverandører af medicinske produkter, hvori der indgår plastkomponenter.
Virksomheden har en ambition om at være blandt de bedste i branchen og diverse forsknings- og udviklingsprojekter er med til at sikre dette. Det hele startede tilbage i 2010 med et Højteknologiprojekt, hvor FORCE Technology var en af parterne. Senere er virksomhedens forsknings- og udviklingsaktiviteter fortsat i andre projekter.
”Når du først har været med i et FoU-projekt en gang, så er døren åbnet, og det bliver mere naturligt at fortsætte i andre projekter. Desuden vil GTS-institutter og universiteter kigge i vores retning og invitere os med i projekter”, siger René Hansen, projektleder i Michael Lundbech A/S.
I øjeblikket er virksomheden bl.a. med i et Eurostars-projekt kaldet OptoRough, som DFM har banet vejen for.
I projektet er det lykkes at tage måling af mikro- og nanoruheder til næste niveau. Dét, der før krævede specialudstyr, kan nu gøres inline i produktion fx i et CNC-bearbejdningscenter. Specialudviklet software og hardware gør det muligt at relatere inline måledata med standard målestørrelse indenfor mikro- og nanoruheder. Hvis en bearbejdet overflade falder uden for tolerancen, så kan der tages de nødvendige forholdsregler, inden emnet når til et punkt, hvor det ikke kan bruges.
FoU-aktiviteter bruges strategisk
Udviklingsarbejdet i OptoRough er et godt eksempel på, hvordan Michael Lundbech A/S bruger FoU-projekter strategisk til at forfine og forbedre deres ydelser for på den måde at distancerer sig fra konkurrenterne.
”Det er ikke gratis at være med i forsknings- og udviklingsprojekter. Vi investerer mange ressourcer i det. Det gør vi, fordi vi kan tilbyde et forbedret produkt, hvilket giver os en konkurrencefordel. Vi bruger det til at italesætte os selv som en innovativ virksomhed – og så bruger vi det i vores markedsføring på messer m.m.”, siger René Hansen. ”Hvis vi ikke var med i forsknings- og udviklingsprojekter, ville vi aldrig have mulighed for at gå i dybden. Vi ville miste en masse muligheder”.
Udover at indgå i forsknings- og udviklingsprojekter med GTS-institutter køber Michael Lundbech også kommercielle ydelser hos især DFM og Teknologisk Institut.
”Jeg vil tro, at vi i snit samarbejder med et GTS-institut en gang om måneden. Det kan dreje sig om mange ting. Hos Teknologisk Institut kan det handle om at benytte deres kompetencer inden for CT-scanning og beregninger til værktøjer Hos DFM handler det især om måling af emner, hvor der kræves særligt udstyr, udstyr som vi ikke selv har i huset. Det kan fx være måling af overflader på svært tilgængelige steder”.
Performanceregnskab for GTS-net 2019
Denne case har været bragt i Performanceregnskab for GTS-net 2019. Du kan hente hele regnskabet her
Foto: Michael Lundbech A/S
Seneste aktuelt
30. oktober 2024
Cykelproducent fik hjælp til at automatisere
25. oktober 2024