Innovationsløft

Løft af danske virksomheders innovationsevne

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Innovationsløft

Corona-situationen har været hård for mange SMV’er, og samtidig stilles der nye krav til virksomheder i form af grøn omstilling og digitalisering. Der er med andre ord brug for at arbejde målrettet for, at endnu flere SMV’er får glæde af de tilbud, der findes i innovationssystemet.

GTS-systemets raison d’être er at accelerere erhvervslivets anvendelse af ny viden og teknologi i bredden af dansk erhvervsliv. Allerede i dag har GTS-institutterne årligt mere end 18.000 danske kunder. Men der findes innovationsparate virksomheder, som vi endnu ikke har samarbejdet med.

Derfor vil der i de kommende år været et styrket fokus på at øge GTS-bidraget til danske virksomheders innovations-indsats, så Danmark forbliver et konkurrencedygtigt land.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

  • at sikre, at både bredden og toppen af dansk erhvervsliv har fået en mere effektiv adgang til “state-of-the-art” videnspartnere hos GTS-institutterne.
  • bedre dokumentation af GTS-indsatsers effekt.
  • bedre vilkår for at indgå i danske FoU-programmer.
  • dybere og længere innovationssamarbejder med SMV’ere samt en fordobling af innovationssamarbejder med danske SMV’er set ift. 2021.
  • et styrket samarbejde med Innovationsfonden og erhvervshuse.

Det skal ske ved at:

  • prioritere GTS-deltagelse i relevante SMV-programmer og indsatser – herunder sætte nye indsatser i gang målrettet de særlige behov, der er opstået ifm. coronakrisen.
  • kommunikere viden om GTS-tilbud til virksomheder i hele Danmark.
  • indgå i relevante politiske arbejdsgrupper som fx SMV:digital.
  • indgå et samarbejde med Innovationsfonden om ansættelse af Regionale Innovation Officers tilknyttet Erhvervshusene.
  • etablere erfaringsudveksling for ”best practice” i metoder og indsatser for innovationssamarbejder med SMV’er samt arbejde målrettet for at komme med i flere Innobooster samt andre projekter under Innovationsfonden. Desuden skal GTS spille en central rolle i klyngerne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et løft af Danmarks innovationsevne.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til innovationsløft

Danmark står stærkere i det globale robotkapløb

Ifølge de seneste tal fra International Federation of Robotics (IFR) har Danmark cementeret sin position som en af de førende nationer inden for robotteknologi. Med en imponerende stigning i antallet af installerede robotter, har Danmark…

Ny app gør det nemmere for flersprogede SOSU-elever

En ny app udviklet til at støtte flersprogede SOSU-elever kan potentielt afhjælpe nogle af de sproglige udfordringer, som mange elever står overfor i mødet med borgeren. Ved at inddrage eleverne i udviklingsprocessen er appen designet til…

Innovativt værktøj baner vej for havnenes grønne omstilling

Fremtidens grønne skibsfart skal i langt højere grad drives af e-fuels som metanol, ammoniak og brint. Et nyt værktøj skal nu bidrage med et overblik over, hvor klar de enkelte havne er til at modtage og bunke fartøjer, som sejler på…

Stort dansk tale-datasæt frigivet

Over de seneste to år har danskere fra hele landet doneret deres stemme til et nyt tale-datasæt. Nu bliver optagelserne frigivet med et formål om at styrke dansksproget taleteknologi.

Hvordan højner vi fiskens trivsel med AI?

Kan sensorer og kunstig intelligens bidrage med viden om fisks velfærd? Det undersøger Opdrætsvirksomheden AquaPri i et AI-Denmark-projekt med Alexandra Instituttet.

Ny startup vil undgå at robotter udsættes for hack

Scurids mission er at forbedre sikkerhed i robotteknologi og autonome systemer. Derfor er virksomheden rykket til Danmark, hvor mentorer fra Odense Robotics StartUp Fund og robotinkubatoren hos Teknologisk Institut skal hjælpe løsningen på…

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk