Innovationsløft

Løft af danske virksomheders innovationsevne

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Innovationsløft

Corona-situationen har været hård for mange SMV’er, og samtidig stilles der nye krav til virksomheder i form af grøn omstilling og digitalisering. Der er med andre ord brug for at arbejde målrettet for, at endnu flere SMV’er får glæde af de tilbud, der findes i innovationssystemet.

GTS-systemets raison d’être er at accelerere erhvervslivets anvendelse af ny viden og teknologi i bredden af dansk erhvervsliv. Allerede i dag har GTS-institutterne årligt mere end 18.000 danske kunder. Men der findes innovationsparate virksomheder, som vi endnu ikke har samarbejdet med.

Derfor vil der i de kommende år været et styrket fokus på at øge GTS-bidraget til danske virksomheders innovations-indsats, så Danmark forbliver et konkurrencedygtigt land.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

• at sikre, at både bredden og toppen af dansk erhvervsliv har fået en mere effektiv adgang til “state-of-the-art” videnspartnere hos GTS-institutterne.
  • bedre dokumentation af GTS-indsatsers effekt.
  • bedre vilkår for at indgå i danske FoU-programmer.
  • dybere og længere innovationssamarbejder med SMV’ere samt en fordobling af innovationssamarbejder med danske SMV’er set ift. 2021.
  • et styrket samarbejde med Innovationsfonden og erhvervshuse.

Det skal ske ved at:

• prioritere GTS-deltagelse i relevante SMV-programmer og indsatser – herunder sætte nye indsatser i gang målrettet de særlige behov, der er opstået ifm. coronakrisen.
  • kommunikere viden om GTS-tilbud til virksomheder i hele Danmark.
  • indgå i relevante politiske arbejdsgrupper som fx SMV:digital.
  • indgå et samarbejde med Innovationsfonden om ansættelse af Regionale Innovation Officers tilknyttet Erhvervshusene.
  • etablere erfaringsudveksling for ”best practice” i metoder og indsatser for innovationssamarbejder med SMV’er samt arbejde målrettet for at komme med i flere Innobooster samt andre projekter under Innovationsfonden. Desuden skal GTS spille en central rolle i klyngerne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et løft af Danmarks innovationsevne.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til innovationsløft

Video: Nyt kompetencecenter for hygiejne, sundhed og produktsikkerhed

Nyt kompetencecenter inden for hygiejne, sundhed og produktsikkerhed skal understøtte life science-, biotek- og fødevareindustrierne i den grønne omstilling. I projektet indgår bl.a. tre GTS-institutter.

Folketingsmedlem hilser på detailhandlens nye arbejdskraft: Robotten Serena

Mai Mercado (C) besøgte i uge 41 virksomheden Coalescent Mobile Robotics og hørte om, hvordan robotten Serena er udviklet af Coalescent Mobile Robotics i Odense med rådgivning fra et GTS-institut og med midler fra bl.a.……

Grøn omstilling kræver hurtigere batterier

GTS-institut har netop indviet et nyt laboratorium, FastChargeLab, der skal fremme udvikling af batteriteknologi, som kan lades hurtigere, og derved understøtte elektrificering.

Projekt om tækkede facader vinder priser i både Danmark og udlandet

Et GTS-institut har været involveret i et projekt om tækkede bygningsfacader, som netop har vundet priser i både Danmark og Lissabon. Projektet arbejder for at øge anvendelsen af Co2-neutrale biobaserede materialer.

Mangel på arbejdskraft får kommunerne til at skrue op for velfærdsteknologien

Ny undersøgelse viser, at størstedelen af landets kommuner nu ser velfærdsteknologi som løsningen på de manglende hænder, der stadig bliver en større og større udfordring i Danmark.

Facedeløsninger på forkant af den grønne omstilling

Det er afgørende, at man tænker bæredygtige principper ind i sine produkter. Det er den tilgang, virksomheden Komproment arbejder med i deres indsats for at fremme grøn omstilling via deres produkter.

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk