Innovationsløft

Løft af danske virksomheders innovationsevne

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Innovationsløft

Corona-situationen har været hård for mange SMV’er, og samtidig stilles der nye krav til virksomheder i form af grøn omstilling og digitalisering. Der er med andre ord brug for at arbejde målrettet for, at endnu flere SMV’er får glæde af de tilbud, der findes i innovationssystemet.

GTS-systemets raison d’être er at accelerere erhvervslivets anvendelse af ny viden og teknologi i bredden af dansk erhvervsliv. Allerede i dag har GTS-institutterne årligt mere end 18.000 danske kunder. Men der findes innovationsparate virksomheder, som vi endnu ikke har samarbejdet med.

Derfor vil der i de kommende år været et styrket fokus på at øge GTS-bidraget til danske virksomheders innovations-indsats, så Danmark forbliver et konkurrencedygtigt land.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for:

  • at sikre, at både bredden og toppen af dansk erhvervsliv har fået en mere effektiv adgang til “state-of-the-art” videnspartnere hos GTS-institutterne.
  • bedre dokumentation af GTS-indsatsers effekt.
  • bedre vilkår for at indgå i danske FoU-programmer.
  • dybere og længere innovationssamarbejder med SMV’ere samt en fordobling af innovationssamarbejder med danske SMV’er set ift. 2021.
  • et styrket samarbejde med Innovationsfonden og erhvervshuse.

Det skal ske ved at:

  • prioritere GTS-deltagelse i relevante SMV-programmer og indsatser – herunder sætte nye indsatser i gang målrettet de særlige behov, der er opstået ifm. coronakrisen.
  • kommunikere viden om GTS-tilbud til virksomheder i hele Danmark.
  • indgå i relevante politiske arbejdsgrupper som fx SMV:digital.
  • indgå et samarbejde med Innovationsfonden om ansættelse af Regionale Innovation Officers tilknyttet Erhvervshusene.
  • etablere erfaringsudveksling for ”best practice” i metoder og indsatser for innovationssamarbejder med SMV’er samt arbejde målrettet for at komme med i flere Innobooster samt andre projekter under Innovationsfonden. Desuden skal GTS spille en central rolle i klyngerne.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til et løft af Danmarks innovationsevne.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til innovationsløft

Betons cirkulære potentiale

Beton er blandt de største affaldsfraktioner i Danmark. Men hvordan kan beton bedst indgå i den cirkulære økonomi og hvornår er klimapotentialet størst i forhold til håndtering af materialet, når det bliver til affald?

Kunstig intelligens skal hjælpe med at teste nye lægemidler

I et nyt projekt er to GTS-institutter gået sammen med DTU, om at stille værktøjer baseret på kunstig intelligens til rådighed. Værktøjerne skal bl.a. bruges til at teste nye metoder til behandling af kræft og Alzheimers.

Omstilling til nye energikilder stiller krav til nye overflader

Virksomheders stigende anvendelse af nye energikilder, som fx brint og metanol, stiller nye krav til motorernes overflader. Nye belægninger kan være med til at løse udfordringerne.

Virtuelt Deep Dive: Et kig i krystalkuglen – 3D-print i 2023

Fredag d. 17. marts inviterer MADE til et virtuelt Deep Dive, hvor Danmarks førende eksperter inden for 3D-print giver deres bud på, hvad der sker i 2023 – og hvilke industrielle gennembrud, der venter rundt om hjørnet.

GTS-institutter skal hjælpe industrien med at indføre kunstig intelligens

Teknologisk Institut skal være den danske EU-spydspids til at levere test- og forsøgsfaciliteter til robot- og teknologivirksomheder, som skal indføre kunstig intelligens i produktionen. Målet er at gøre Danmark og resten af det europæiske…

MADE projekt: Lovende forsøg med innovativ lagring af vindenergi

Virksomheden SAN Electro Heat vil lave et varmeelement til lagring af grøn energi. Udfordringen er, at varmeelementet skal kunne modstå meget varm afløbsrens. Det har et MADE Materiale Demonstrationsprojekt fundet en løsning på.

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk