Det nye samarbejde euROBIN skal samle Europas førende laboratorier inden for kunstig intelligens og robotteknologi i ét netværk. Målet er at sikre, at Europa står stærkt i det globale AI-kapløb.
I det nye samarbejde euROBIN er 33 Europæiske partnere, heriblandt Teknologisk Institut, gået sammen i et netværk, der skal samle Europas bedste inden for kunstig intelligens til robotter.
Samarbejdet er det eneste europæiske netværk med fokus på kunstig intelligens til robotter, der er finansieret af EU. Idéen med samarbejdet er sammen at forske i kunstig intelligens til robotter, dele ideer på tværs af landegrænser og opretholde status som førende på området, så Europa fremadrettet kan konkurrere globalt og løse nogle af de udfordringer, der kan blokere for videre udvikling og implementering.
Vigtigt at Danmark er repræsenteret i samarbejdet
”Kunstig intelligens kan blive en afgørende faktor i forhold til at lykkedes med robotter inden for mange forskellige domæner. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark er med i euROBIN, som er et samarbejde mellem de førende vidensinstitutioner i Europa inden for AI og robotter”, fortæller teknologichef ved Teknologisk Institut, Kurt Nielsen.
”Vi er stolte over, at det forslag vi har stillet sammen med de andre partnere, er blevet valgt og nu bliver støttet af EU, da det kan være med til at fastholde og styrke den danske position inden for robotter. Ved at være med i euROBIN gør vi den fremmeste viden om robotter og kunstig intelligens mere tilgængelig for danske virksomheder”, tilføjer Kurt Nielsen.
Samarbejde skal styrke fremtidig udvikling
I løbet af de næste år vil euROBIN etablere en samlet platform for forskning og udvikling, hvor målet er sammen at skabe betydelige videnskabelige fremskridt inden for AI-baseret robotteknologi samt at styrke det videnskabelige robotsamfund i Europa.
Med et fokus på at samarbejde og dele erfaringer og forskning er euROBIN Europas svar på, hvordan vi bliver ved med at være førende inden for robotter i den globale kontekst. Sådan lyder det fra teknologichefen ved Teknologisk Institut:
“Det at samle kræfter kan være helt afgørende for international konkurrenceevne og fremtiden”, siger Kurt Nielsen.
Læs den fulde pressemeddelelse og se oversigten over partnerne her
Foto: Teknologisk Institut
Seneste aktuelt
11. december 2024
NIS2-anbefaling: Må ikke gøres unødigt komplekst
11. december 2024