Der er høj efterspørgsel på ladcykler i Danmark, og derfor har cykelproducenten, Black Iron Horse haft et ønske om at blive klogere på mulighederne for at automatisere dele af produktionen. Med rådgivning fra Teknologisk Institut har virksomheden nu fundet en løsning, der passer til deres behov.
I en af verdens største cykelbyer, København, ligger Black Iron Horse, der producerer og sælger ladcykler, som den moderne familie kan transportere sig på og i.
Med en stærk forpligtelse til lokal produktion og et sundt arbejdsmiljø har virksomheden rettet blikket mod automatisering for at imødekomme voksende efterspørgsel og udforske nye teknologiske muligheder.
“Vi overvejer at automatisere af nødvendighed og nysgerrighed. Nødvendighed, fordi vi står over for at skulle lave mere og mere, og vi har nogle tunge, manuelle processer, som vi gerne vil have væk fra folks hænder. Og af nysgerrighed, fordi vi mener, at der må være en ny og moderne måde at producere på,” fortæller Finn Mortensen, der er produktionschef ved Black Iron Horse i Kastrup.
I produktionen af deres trehjulede ladcykler bruger Black Iron Horse genbrugsplast til at støbe kasserne. Men for at kasserne kan rumme familien Danmark, skal de skæres til med en stiksav, hvilket er en tung proces, der tager tid.
“Der er meget manuelt arbejde, som vi godt kunne se ideen i, at der stod en eller anden form for robot og gjorde, mens operatøren stod og lavede noget andet,” fortæller Finn Mortensen.
Kontrol over egen proces
Den københavnske ladcykelproducent stødte hurtigt på nogle udfordringer, da de først overvejede at automatisere dele af deres produktion.
“Vi rakte først ud til en robotleverandør. Umiddelbart kunne de ikke give os noget bud på en pris og på en løsning af opgaven, så vi stod lidt og var et sted, hvor vi tænkte, hvordan gør vi det her? Så kom jeg i kontakt med Teknologisk Institut, og det viste sig jo så at være lige det, vi havde brug for. Her var nogen, der kunne hjælpe os med at finde de rigtige løsninger,” fortæller produktionschefen.
Og som en del af et Test Before Invest-forløb hos Teknologisk Institut – igennem EU-projektet EDOcobot – fik Black Iron Horse hjælp til at teste en robot og flere værktøjer af på deres specifikke proces.
“Nu kan vi faktisk få lov til selv at være herre i eget hus og over egne processor og sige, at vi faktisk godt ved, hvilke værktøjer, hvilken hastighed og hvilke parametre, der er vigtige for os. Det vil sige, at vi står meget stærkere stillet over for eksterne leverandører, ved at vi får nogle uvildige på, der kan guide os,” lyder det fra Finn Mortensen.
Teknologisk Institut har fungeret som en uvildig rådgiver, der har hjulpet virksomheden med at teste en løsning, der passer til deres unikke behov.
Hurtige resultater
Det, der måske har været mest overraskende for Finn Mortensen og hans kollegaer, er den hurtighed, hvormed de har kunnet se resultater.
“Det, der overrasker mig, når vi går i gang her – og vi kun lige har været her nogle få timer – er egentlig, hvor hurtigt vi kan komme frem til et resultat. Hvor hurtigt mine kære kollegaer og medarbejdere er inde over og allerede begynder at fange ideen om, hvordan man kan programmere, og hvad man kan bruge en robot til. Så det er faktisk ret positivt, hvor hurtigt vi er i gang,” fortæller han.
Foto: Black Iron Horse
Seneste aktuelt
30. oktober 2024