Virksomheden TANDEX ville undersøge, hvordan de kunne optimere produktionen. Efter et MADE Demonstrationsprojekt, med sparring og tests fra FORCE Technology, har den lille virksomhed fundet en teknologisk løsning, der kan automatisere kvalitetskontrollen og frigøre halvdelen af bemandingen i en produktionslinje.

Hvordan kan man gøre en produktionslinje mere effektiv, samtidig med at man bevarer en 100 procent kvalitetskontrol af produkterne i den?

Det spørgsmål har været omdrejningspunktet for et MADE Demonstrationsprojekt hos TANDEX, der producerer og sælger tandplejeprodukter.

Den lille virksomhed i Lynge nordvest for København producerer årligt bl.a. hundredtusindvis af specialtandbørsten SOLO, som bliver solgt i 30 lande.

Automatisering af kvalitetskontrol

Ved en station i SOLO-tandbørstens produktionslinje bliver den runde børste limet fast i skaftets hul, hvorefter de færdige SOLO-tandbørster bliver flyttet til en anden station for at blive pakket. Inden pakningen bliver det kontrolleret, om børsten sidder fast, og om der er overskydende lim i børstehårene, hvilket vil gøre, at børsten er stivere, end den skal være.

”Vi har 100 procent kvalitetskontrol. Alle SOLO-tandbørster bliver tjekket. MADE-projektet forholdt sig til, hvordan vi kan automatisere den kvalitetskontrol og derved potentielt frigøre den ene af to medarbejdere i den del af produktionslinjen,” forklarer Jeannie Heart Strømsborg, CEO og indehaver af TANDEX.

FORCE Technology foreslog og testede forskellige teknologier til at automatisere kvalitetskontrollen.

”Vi endte med at anbefale en løsning baseret på kamerateknologi,” siger Jens Ulrich Nielsen, Chief Consultant, Digital & Sustainable Innovation hos FORCE Technology.

Stor værdi for lille virksomhed

TANDEX ønsker ikke at komme nærmere ind på den konkrete løsning, som man nu overvejer at få udviklet og implementeret i produktionslinjen.

”Uanset hvad vi beslutter, har MADE-projektet stor værdi for os. Det er omkostningstungt at have produktion i Danmark, så for at være konkurrencedygtige må vi hele tiden tænke i, hvordan vi kan effektivisere den. Selvom vi godt selv kan se, hvor vi kan optimere, har vi som lille virksomhed hverken ressourcer eller kompetencer til at finde de teknologiske løsninger. Så det er guld værd, at vi ikke alene får præsenteret en løsning, men også får et budget for, hvor stor investeringen vil være. Det gør det meget konkret at forholde sig til,” siger Jeannie Heart Strømsborg.

”Uanset hvad vi beslutter har MADE-projektet stor værdi for os. Det er omkostningstungt at have produktion i Danmark, så for at være konkurrencedygtige må vi hele tiden tænke i, hvordan vi kan effektivisere den.”

Læs mere her

Foto: TANDEX