Kunstig intelligens, skræddersyet medicin og grøn omstilling – hvor har danske virksomheder mest brug for ny viden, der bringer dem sikkert ind i fremtiden? Det har GTS-institutterne netop fremlagt deres forslag til, og de er nu i høring. Indsatserne skal løbe de næste fire år.
Pressemeddelelse fra GTS-foreningen 30. april 2024
Danmark skal også i fremtiden være et af verdens mest innovative lande. Det kræver, at virksomheder har adgang til ny viden og fremsynet teknologi, der baner vejen for morgendagens løsninger. Et af de steder, virksomheder kan søge hen for at få netop det, er hos de syv danske GTS-institutter (Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter). Det benytter flere end 20.000 danske virksomheder sig af hvert år.
GTS-institutterne bliver ofte brugt som virksomheders eksterne udviklingsafdeling. For at udfylde den rolle og tilbyde viden fra øverste hylde kan GTS-institutterne søge midler udbudt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. De kan bl.a. søge om midler til udvikling af nye løsninger inden for klima, energi, robotter, rummet, kunstig intelligens, kvanteteknologi, byggeri, sikkerhed og sundhed. Men hvilke nye teknologier har danske virksomheder mest brug for? Det er der nu mulighed for at komme med input til.
”GTS-institutterne har netop fremlagt forslag til de områder, de gerne vil have støtte til i perioden 2025-2028. Derfor opfordrer vi organisationer, virksomheder og enkeltpersoner til at læse forslagene og give deres mening til kende”, fortæller direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.
Den offentlige høring og dialog finder sted fra d. 30. april kl. 12 til d. 30. maj kl. 24 på hjemmesiden bedreinnovation.dk.
Teknologisk viden der understøtter innovation og vækst i virksomheder
Dialogen bidrager til, at GTS-institutterne arbejder med de vigtigste og mest effektfulde teknologier, der bringer danske virksomheder ind i fremtiden. Desuden er den med til at sikre, at de støttede GTS-projekter retter fejl i markedet – og dermed sker på områder, hvor ingen andre forventes at løfte opgaven. I sidste ende er formålet med teknologiudviklingen at booste virksomheders evne til at omsætte ideer til markedsklare løsninger.
”Vi er stolte over den åbne og inddragende dialog om GTS-forslagene. Det er muligt at kommentere på forslagene til de områder, som institutterne anser for mest relevante for innovation i danske virksomheder – samt at se, hvordan midlerne efterfølgende bliver fordelt på institutter, indsatser og aktiviteter. Det gør det formentligt til verdens mest åbne og transparente system”, siger Ragnar Heldt Nielsen.
De syv GTS-institutter er: Alexandra Instituttet, Bioneer, DBI, DFM, DHI, FORCE Technology og Teknologisk Institut. GTS-foreningen er brancheforening for de syv institutter.
Fakta om dialogen på bedreinnovation.dk
I dialogperioden på bedreinnovation.dk fra d. 30. april kl. 12 til d. 30. maj kan organisationer, virksomheder og enkeltpersoner læse og give deres input til GTS-forslagene. Det kan fx handle om input til vinkling af forslaget, relevansen af forslaget og bud på samarbejdspartnere.
Kommentarerne vil senere indgå i videreudviklingen af forslagene. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen bruger også viden fra kommentarerne ifm. fordeling af puljen på 1.4 mia. og indgåelse af resultatkontakter for perioden 2025-2028. Puljen kan kun søges af GTS-institutterne, og det sker i konkurrence.
For yderligere info og kommentarer kontakt direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen, 45162620 eller rhn@gts-net.dk
Kort om GTS
GTS-institutterne er et led i den danske indsats for at understøtte vidensbaseret innovation i danske virksomheder. GTS-institutterne hører under Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Seneste aktuelt
7. oktober 2024
Nu er det nemt at finde danske testfaciliteter
4. juni 2024
GTS-institutterne oplever markant fremgang
24. november 2023
Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
29. juni 2023