GTS-instituttet

ALEXANDRA
INSTITUTTET

Hjem / Institutter / De syv GTS-institutter / Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet bringer danske virksomheder #forandigitalt gennem uvildig rådgivning, skræddersyede digitale løsninger og forskningsbaseret viden.

Vi har hjulpet mere end 1.000 offentlige og private virksomheder med avancerede, effektive, sikre og innovative it-løsninger, der er med til at skabe bæredygtig vækst og velfærd i Danmark.

Hos os finder I unikke kompetencer inden for de nyeste teknologier, hvad enten I skal analysere eller forbedre eksisterende softwaresystemer eller udvikle nye.

Det gælder lige fra kunstig intelligens, maskinlæring, IoT og klassisk software engineering til cloud computing, data mining og udvikling af mobile og webbaserede løsninger.

KERNEKOMPETENCER


Softwareudvikling

Vi tilfører jeres it-projekt mangeårig erfaring fra internationale forskningsprojekter. Det kan være i form af softwarekode og komponenter, vi har udviklet tidligere og den viden, vi har opbygget. Det software eller den teknologi I mangler, udvikler vi gennem skræddersyede forløb, som inddrager jeres organisation, fordi kulturen spiller en afgørende rolle for it-projektets succes.

Uvildig rådgivning

Hos os, får I en uvildig vurdering af, om teknologien i jeres kommende it-projekt reelt kan betale sig og leverer den forventede return on investment. Gennem dyb forståelse af menneskers holdninger og handlinger får I de bedste forudsætninger for at udvikle løsninger, der skaber værdi i praksis. Med os får I jeres idé og digitale løsning til at virke i praksis.

Seks forretningsområder

Vi tilbyder rådgivning og udvikling inden for disse seks forretningsområder. Områderne smelter sammen, afhængigt af hvilket behov vi skal hjælpe med at løse:
Kunstig intelligens - Computergrafik, vision og simulering - Digital grøn omstilling - Cybersikkerhed - IoT og smarte produkter - Digital sundhed herunder CE-mærkning.

Brugerindsigt

Vi har en etableret og velafprøvet metode, der giver jer indsigt i jeres brugeres, medarbejderes eller kunders holdninger og handlinger, som I kan omsætte til anbefalinger, potentialer eller løsninger. Vores metode kvalificerer jeres udvikling og implementering af ny teknologi, uanset om I står for det selv eller med os.

Ny teknologi i anvendelse

Med os som rådgiver og udvikler kommer jeres it-løsning typisk til at indeholde helt nye teknologier og softwareløsninger, som trækker på de seneste forskningsresultater, og som er testet tidligt på markedet.

Forskning og udvikling

Vores specialister bruger en markant del af deres tid i FoU-aktiviteter og arbejder med den nyeste viden sammen med de skarpeste hjerner fra it-forskningsmiljøerne.
Vi har stærke samarbejdsrelationer til forskergrupper inden for de vigtige datalogiske områder.

Fra idé til drift

Trykprøv jeres løsning og ideer på et tidligt stadie med prototyper og proof of concepts. Herefter kan arbejdet videreføres til implementering i jeres virksomhed, hvor det modnes med vores specialister, inden det rammer markedet.

Opbygning af ny viden

Som GTS-institut med fokus på it har vi forpligtet os til at basere vores arbejde på den nyeste it-forskning og udbrede teknologisk viden i Danmark.

I bliver ikke låst fast på specifikke teknologier eller produkter. Vi har ingen henvisningsfee, og den rådgivning og den softwareudvikling, vi tilbyder jer, er baseret på forskning, så den er både nyskabende og valideret.

Vi skræddersyer jeres løsning, så den løser jeres udfordring og gavner jeres forretning. Men vi starter ikke fra bunden, da vi bruger standardkomponenter, så I sparer udviklingstimer. Og I vælger selv, hvor meget I vil involvere os.

Vi sidder under samme tag som verdensklasseforskere, og derfor er vi de første til at høre om de nyeste teknologier. Vi arbejder dagligt på at omsætte dem til forretningsfremmende løsninger, der kan udnyttes i danske virksomheder.

Vores udviklere bruger samlet set halvdelen af deres tid i it-forskningsprojekter med verdensklasse it-forskningsmiljøer. Det er jeres garanti for, at vi har den nødvendige forskningsfaglige dybde, som kræves for at rådgive om og udvikle fremtidssikre, digitale teknologier og services.

Læs mere om de resultatkontrakter som Alexandra Instituttet indgår i her

 

Test, demonstrations- og udviklingsfaciliteter

Hos Alexandra Instituttet har dansk erhvervsliv adgang til state-of-the-art testfaciliteter, hvor det er muligt at teste og prototype software og teknologiske løsninger.

Her kan du få et overblik over nogle af de faciliteter, der er opbygget hos Alexandra Instituttet

Samlet omsætning,
mio. kr.

74

FoU-indsats,
mio. kr.

53

Resultatkontrakter,
mio. kr.

23,9

Antal
medarbejdere

83

Ejerskab, ledelse og bestyrelse


Ejerskab
  • Alexandra Instituttet er ejet af Aarhus Universitets Forskningsfond og arbejder på normale markedsvilkår. Som samfundsnyttig virksomhed investerer vi vores indtjening i ny forskning, der skaber spændende danske arbejdspladser, bæredygtige og fremtidssikre digitale løsninger og løser samfundsmæssige udfordringer.
Ledelse
  • CEO Niels Husted Kjær
Bestyrelsesforperson
  • Lise Bering, Kommerciel direktør, N1
Øvrige bestyrelsesmedlemmer
  • Bettina Egerland, Sales and business development, Andel Energi
  • Kaj Grønbæk, Head of department, Institut for datalogi, Aarhus Universitet
  • Hanna Svae, Head of AI Centre of Enablement, Vestas
  • Jørgen Lang, Direktør, Aarhus Universitets Forskningsfond
  • Jakob Langdal Jensen, Principal Cloud Architect, Alexandra Instituttet
  • Michael Christensen, Principal Software Architect, Alexandra Instituttet
  • Karen Johanne Kortbek, Senior user experience specialist, Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet

Åbogade 34,
DK-8200 Aarhus N

Tlf: (+45) 70 27 70 12
Mail: alexandra@alexandra.dk
Web: alexandra.dk

Nyheder og cases fra Alexandra Instituttet

Få styr på EU’s cybersikkerhedskrav: En guide til SMV’er

I en ny guide om cybersikkerhed hjælper Alexandra Instituttet, FORCE Technology og…

Kan AI erstatte den manuelle screening af 10.000 gamle kort?

Siden 1992 har stendiger været under beskyttelse. Desværre har den tilsynsførende…

Kan kunstig intelligens hjælpe ATP’s sagsbehandlere?

ATP Koncernen har det som strategisk målsætning i deres koncernstrategi at blive…

Hvordan skaber vi robuste digitale samfund?

Et digitalt samfund kan på mange måder også være et skrøbeligt samfund. Derfor er…

Debatindlæg: Danske virksomheder skal udnytte mulighederne på internationale forskningsfaciliteter

Teknologisk Institut, FORCE Technology, Alexandra Instituttet og Bioneer er gået…

AI-software hjælper produktionsvirksomheden C.C. Jensen

Hvor længe skal et oliefilter tørre, for at man opnår en ensartet kvalitet? Dette…