Det er GTS-instituttets forretningsenhed for mikroelektronik, der er solgt til Presto Engineering, som dermed bliver en af Europas førende leverandører af mikroelektronik services til halvlederindustrien. Forretningsenheden fortsætter i et nyetableret dansk selskab under Presto Engineering.
Store dele af dansk industri er i gang med at ruste sig til Industri 4.0 og den globale konkurrence om avancerede Internet-of-Things løsninger og services. Danmark har nogle unikke forudsætninger for at være i front af den industrialiserede digitalisering, men konkrete initiativer synes at halte efter. Det nye selskab kan blive et af de globale hotspots for transformation til og skalering af intelligente løsninger.
”Vi har solgt vores aktiviteter inden for mikroelektronik, som et naturligt led i udviklingen af FORCE Technologys rolle som GTS-institut i rejsen mod nye teknologifelter og udviklingsindsatser. Med salget til Presto Engineering har vi samtidigt fundet en ny ejer, der endnu bedre kan forløse det store potentiale som aktiviteten har for at vokse og levere færdige løsninger til industrien”, begrunder Frederik Smidth, bestyrelsesformand i FORCE Technology.
Aktiviteten under navnet DELTA Microelectronics har igennem årene opbygget en international forretning ved at levere design- og udviklingsservices til virksomheder, der ønsker at anvende specialiserede mikrochips i deres produkter – såkaldte ASICs.
Chip til anvendelse i betalingssystemer
Siden 2001 har DELTA Microelectronics udviklet og produceret den kommunikationschip, der anvendes til betalingssystemerne i BroBizz’en.
”Med købet af aktiviteten DELTA Microelectronics får vi et af branchens mest erfarne og teknologisk kapable teams og en stærk platform af faciliteter og teknologier”, fortæller Michel Villemain, CEO for Presto Engineering. ”Kombinationen af services, kompetencer og teknologier, der kommer ud af købet, vil give det nye selskab mulighed for at blive en førende europæisk full-service leverandør, der kan bringe intelligente nicheløsninger videre til høj volumen produktion”.
”Vi ser det som vores opgave at udvikle og modne teknologifelter og aktiviteter, men også huske at lade dem vokse videre ud af vores hænder, hvis det er den bedste løsning. Vi bliver minoritetsejere af en stærk spiller, og vi beholder adgangen til kompetencerne via aftalt samarbejde og vi kan bruge provenuet til at investere i nye områder, som kan gavne det danske samfund”, forklarer Frederik Smidth. ”Det er vores formål at være til gavn for industri og samfund, og i dag er det glædeligt, at vi kan være til gavn ved at sikre Danmark en endnu stærkere plads i den globale, teknologiske konkurrence”.
Presto Engineering har hovedkontor i Frankrig og vil med købet have mere end 10 lokationer over hele verden bl.a. i Silicon Valley, Sydøstasien og nu også Hørsholm. Selskabet vil med de nye aktiviteter blive tæt på 200 mand, der årligt leverer mere end 120 mio. mikroelektronikenheder.
Seneste aktuelt
30. oktober 2024
Konference: Sådan bliver din SMV resilient
30. oktober 2024
Hvordan skaber vi robuste digitale samfund?
30. oktober 2024