Clip-Lok SimPak har fået en prototype til ny software-løsning, som kan mindske fejl og effektivisere produktionen af deres retur- og transportkasser. Alexandra Instituttet har bidraget i udviklingsarbejdet.
Clip-Lok SimPak måtte tilrette hver og én af deres 2D-tegninger manuelt i et Windows 98 – system før de kunne sende deres transportkasser i produktion. En tidsrøver, de er kommet et stort skridt nærmere på at komme til livs gennem først et MADE Kickstartprojekt og siden hen et MADE Demonstrationsprojekt.
Clip-Lok SimPak specialiserer sig i retur- og engangskasser og har udviklet en unik samleclips, som de anvender til kasserne, som typisk fræses ud i krydsfinér eller OSB (Oriented Strand Board). Kasserne bliver bl.a. brugt som returemballage hos virksomheder inden for bilindustrien eller virksomheder, som skal have transporteret udstyr til f.eks. Kina, fortæller Katrine Skovbjerg, Head of Development hos Clip-Lok SimPak, der har base i Allerød med 30 ansatte.
Behovet for at tilpasse deres tegninger manuelt skyldes, at det it-system, som de designer kasserne i, kører på en forældet server, som ikke opdateres mere.
GTS-institut hjalp med specialiseret viden
Den procesoptimering fik de hjælp til af eksperter fra Alexandra Instituttet, som er specialiserede i webbaserede visualiseringsløsninger.
Kaspar Rosengreen Nielsen, Principal Software Architect hos Alexandra Instituttet undersøgte, hvordan man kan lave et fremtidssikret system til Clip-Lok SimPak.
“Den gode historie i det her projekt er, at vi med relativt få timer er gået fra idé og afsøgning til prototype. I MADE Kickstartprojektet har vi med 30 timer kigget på deres eksisterende system og er nået frem til nogle anbefalinger om at gå over til webbaseret teknologi,” siger han og fortsætter:
“Derefter er vi gået et skridt op ad stigen med et MADE demonstrationsprojekt. Her har vi med 150 timer fået afklaret en masse spørgsmål om, hvorvidt webteknologi vil være den rette løsning, og om vi kan lave en fornuftig 3D-visualisering. Det var vigtigt at få afklaret de her usikkerheder,” forklarer Kaspar Rosengreen Nielsen.
Læs hele artiklen hos MADE her
Foto: MADE
Seneste aktuelt
30. oktober 2024
Hvordan skaber vi robuste digitale samfund?
30. oktober 2024