Resiliens

Et modstandsdygtigt og omstillingsparat samfund og virksomheder

Hjem / Foreningen / Strategi 2024 / Resiliens

Coronakrisen har gjort det synligt, at når uforudsete kriser rammer, er det helt afgørende at have et modstandsdygtigt samfund, der kan modstå og omstille sig under kriser og eksterne chok.

Det kræver bl.a., at virksomheder har hurtig adgang til viden og kapacitet, der bistår SMV’er med rådgivning, analyse-redskaber samt adgang til kritiske ressourcer, som de ikke selv kan huse.

Da GTS-institutterne allerede har erfaring med at opbygge viden og kapacitet, er det relevant at udvikle GTS-rollen til i højere grad at understøtte et modstandsdygtigt og omstillingsparat samfund under kriser.

Derfor er resiliens en af de nye indsatser i GTS-strategien.

GTS vil frem mod 2025 arbejde for, at:

  • dansk erhvervsliv har styrket sin evne til at modstå og omstille sig i krisesituationer.

Det skal ske ved at:

  • udbygge GTS-kapacitet på områder af kritisk betydning for samfundet.
  • udvikle klare tilbud til bredden af dansk erhvervsliv indenfor kritiske hhv. politisk prioriterede indsatsområder. Det gælder fx sundhedssektoren, omstilling af dansk produktion, beredskabsindsatser og cybersecurity.
  • have et særligt fokus på mulighederne i digitale teknologier og digitale infrastrukturers sikkerhed og resiliens.

Herunder kan du følge med i, hvordan institutterne bidrager til at skabe resiliens og et mere modstandsdygtigt og omstillingsparat samfund.

Der vil komme flere tekster på i takt med, at nye aktiviteter kommer til.

Artikler og publikationer der giver indblik i GTS bidrag til resiliens

Få styr på EU’s cybersikkerhedskrav: En guide til SMV’er

I en ny guide om cybersikkerhed hjælper Alexandra Instituttet, FORCE Technology og Dansk Standard de danske SMV´er med, hvordan de udarbejder en cybersikkerhedsstrategi, der forholder sig til de nye lovkrav på området. Du har nu mulighed…

Afgørende fokus på brandsikkerhed ved renovering og varmt arbejde

Renoveringsarbejde er en hyppig årsag til brand, og det er til hver en tid bygningsejeren, der har ansvaret for at opretholde brandsikkerheden. Men hvordan? Hvilke brandmæssige forhold skal man være særligt opmærksom på? Det gør DBI´s…

Konference: Sådan bliver din SMV resilient

Som en del af projektet Modstandsdygtig.DK, kan du nu blive klogere på de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er i 2025. På dagen vil eksperter tage deltagerne igennem emner som geopolitik, cybersikkerhed og…

Hvordan skaber vi robuste digitale samfund?

Et digitalt samfund kan på mange måder også være et skrøbeligt samfund. Derfor er det også helt naturligt, at der med NIS2-direktivet stilles større krav til virksomheders digitale modstandsdygtighed. Men hvad er den bagvedliggende tanke…

Håndbog for højsikkerhed i bygge- og anlægsprojekter

DBI har netop udgivet en ny håndbog rettet mod bygge- og anlægbranchen. Formålet er at give viden om sikringspraksisser og lovgivning samt værktøjer til det konkrete arbejde med højsikkerhed i bygge- og anlægsprojekter.

NIS2: Hvad skal I vide om jeres datasikkerhed?

Kryptering af data og to-faktor-godkendelse er for de fleste ikke helt uvant. Det har dog hidtil ikke været lovpligtigt, men med NIS2-direktivet stilles der nu krav til, hvordan virksomheder, der indgår i kritisk infrastruktur, skal…

Ønsker du mereinformation, kontakt:

Ragner Heldt NielsenDirektør

Tlf: (+45) 16 26 26Mail: rhn@gts-net.dk