To norske iværksættere og tidligere soldater er netop flyttet til Odense, efter at Odense Robotics StartUp Fund har bevilliget plads i Teknologisk Instituts eftertragtede robotinkubator. Her skal de videreudvikle deres robot, der hjælper specialstyrker, soldater og politi.
“Robotten kan gøre en kæmpe forskel for soldater og politistyrker i hele NATO-fællesskabet. Den bruges allerede i dag af Forsvaret i Danmark og Norge til at gøre skydetræningen mere realistisk og ruste styrkerne til trusselsituationer i virkeligheden. Det handler om soldaters og politibetjentes egen overlevelse og evnen til at beskytte sin makker eller sine indbyggere”, siger Kenneth Skorpen, stifter og CEO af BlinkTroll Robotics.
Træning af specialstyrker, soldater og politi i Europa
Skydetræning er helt afgørende for specialstyrker, soldater og politibetjente, men som regel er skydeskiverne statiske. Det er dermed først i en reel kampsituation, at de lærer at skyde på bevægende mål – og det er netop problemet, som iværksætterne bag den norske startup BlinkTroll Robotics gerne vil løse.
De har designet et fleksibelt system, hvor skydeskiver fæstnes til en robot, som spændes på et tov eller kabel og betjenes via en tablet.
I modsætning til de konkurrerende løsninger på markedet i dag kan BlinkTroll Moving Target System nemt sættes op og tages ned uden store investeringer i infrastruktur
Produktet er allerede solgt i flere europæiske lande herunder til enkelte specialstyrker i det danske, tyske og norske forsvar. Herudover er robotten solgt til politiet i Belgien og Norge, blandt andet i deres hjemby Bergen, hvor alle nye politiaspiranter går igennem træning med BlinkTrolls robot. I dag har op til 1.000 soldater og politibetjente allerede trænet med BlinkTroll Moving Target System.
Markedet er kæmpestort, vurderer iværksætterne, som vil fokusere udelukkende på NATOs behov.
Hjælp fra dansk robotfond og Løvens Hule-mentor
Nu ønsker iværksætterne at tage virksomheden til det næste niveau.
BlinkTroll Robotics vil gerne øge salget til NATO-lande i Europa, udvide deres produktsortiment og inden for kort tid entrere på det amerikanske marked.
De er netop blevet optaget af Odense Robotics StartUp Fund, som giver robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet adgang til soft funding og et dedikeret inkubatormiljø hos Teknologisk Institut i Odense.
Gennem Odense Robotics StartUp Fund bliver iværksættere også matchet med en række toneangivende mentorer fra robotbranchen – blandt andet serieinvestoren Thomas Visti, tidligere medejer af robotsucceser som Universal Robots og Mobile Industrial Robots og nu også kendt fra Løvens Hule på DR.
Foto: Teknologisk Institut
Seneste aktuelt
9. oktober 2024
Kan teknologien afhjælpe personalemangel i kommunerne?
9. oktober 2024
AI-software hjælper produktionsvirksomheden C.C. Jensen
9. oktober 2024