’Women in Hardware’ er et nordisk netværk for kvinder, der arbejder som elektronikdesignere med indlejret elektronik. Det kan fx være kunstnere, hackere, kreative, interaktionsdesignere eller alle, der har at gøre med hardware. Netværksgruppen hjælper kvinder med at mødes og overvinde forhindringer, når ny hardware skal udvikles.

Med udgangspunkt i kunst og teknologi, fablabs og kommerciel prototypeudvikling arbejder ’Women in Hardware’ efter at opbygge fora til videndeling og sparring for kvinder, der skaber nye hardwarebaserede teknologier.

Som et netværk for kvinder (eller enhver, der identificerer sig som kvinde), skaber ”Women in hardware” et rum, både virtuelt og fysisk, hvor kvinder kan hjælpe med at løfte hinanden op og bringe flere kvinder ind i en verden af hardware.

Skal sikre bedre muligheder

Der er få og langt imellem de kvinder, som arbejder inden for hardware-branchen, og derfor arbejder netværket efter:

  • at skabe broer mellem disse kvinder
  • at skabe muligheder for kvinder som vil tale på tech-begivenheder
  • at deltage i tech-begivenheder
  • at være med i beslutningsprocessen om hardwareudstyr og løsninger
  • at være en del af udviklingen af nye systemer, der har brug for indlejret elektronik for at undgå bias
  • og at være en del af den fremtid, kvinderne bidrager til at skabe.

Hvis du ønsker at blive medlem i ’Women in Hardware’-netværket, at finde en kvindelig taler med hardware-kendskab til dit arrangement, at få hjælpe til dit projekt, eller at deltage i en begivenhed, som ’Women in Hardware’ er vært for eller præsenterer på, så læs mere her.

FORCE Technology støtter og bakker op om, at flere kvinder arbejder inden for teknologi. Ved at deltage i netværket, sikres flere inkluderende miljøer og flere muligheder for kvinder i teknologi.

Kontakt Mahsa Esmaeili fra FORCE Technology, som er medlem og en af stifterne af ’Women in Hardware’, hvis du vil høre mere om netværket.

Du kan læse den fulde artikel her

 

Foto: FORCE Technology