Viden er nøglen til at løse alle de store kriser, Danmark er udfordret af. Derfor får den nye forsknings- og uddannelsesminister en vigtig opgave ift. at bringe forskning og teknologi i spil på tværs af det nye ministerhold.

Regeringen er nu præsenteret og Christina Egelund (M) er ny uddannelses- og forskningsminister. I GTS-foreningen byder vi både den nye regering og vores minister velkommen.

Som ny uddannelses- og forskningsminister bør det være en central opgave at se på, hvordan Danmark kommer i front, når det handler om at omsætte forskning til værdi i erhvervsliv og samfund. Vi har brug for stærke og konkurrencedygtige virksomheder, der skaber gode og solide arbejdspladser i hele landet.

”Derfor bør Danmark være bedre til at udnytte sin førerposition på forskningsområdet til at skabe innovation i erhvervslivet, og det bør den nye minister have fokus på. For viden er nøglen til at løse de store samfundsudfordringer”, siger direktør i GTS-foreningen Ragnar Heldt Nielsen.

Gode takter i regeringsgrundlaget

Heldigvis er der i det nye regeringsgrundlag mange gode takter at se ikke mindst ift. den grønne omstilling og energiområdet. Men der er brug for at komme fra gode tilkendegivelser til konkret handling.

”Det kræver, at virksomheder kommer i centrum, fordi det er dem, der først og fremmest skal levere de nye løsninger, og der er meget at gøre ift. klima, energi og cirkulær økonomi. Det kræver adgang til ny viden og faciliterer, hvor ideer kan testes og dokumenteres. At dømme ud fra regeringsgrundlaget ser det heldigvis ud til, at regeringen har fokus på at komme fra udvikling til implementering – og det er set med GTS-briller meget positivt.”, siger Ragnar Heldt Nielsen og fortsætter:

”Derfor glæder vi os til det fremtidige samarbejde og ser frem til at indgå i en dialog med den nye minister om, hvordan de syv GTS-institutter bedst bidrager til at gøre Danmark til verdensmester i grønne løsninger”.

Foto: Teknologisk Institut