Danske virksomheder spilder vigtige udviklingsressourcer på ikke at specificere præcist, hvad der skal udvikles. Spilder din virksomhed også ressourcer på det? Her er nogle centrale overvejelser, man kan gøre sig for at få overblik over, hvad der skal udvikles.

En stærk kravspecifikation, som er kendt af alle projektdeltagere og kommunikeret til alle underleverandører, er et vigtigt værktøj til at udvikle pålidelige og robuste produkter, som opfylder relevante krav fra myndigheder, kunder og din virksomhed.

I specifikationsfasen er det afgørende, at ressourcer og viden er på plads for at sikre, at krav er verificér- og testbare.

Hvilket udgangspunkt har I?

Der kræves meget forskellige teknikker til at udarbejde en god kravspecifikation, alt efter om det drejer sig om:

Helt nyt produkt,

Ny teknologi til at lave jeres eksisterende produkt,

Nye features til eksisterende produkt,

Ny applikation eller nye omgivelser.

Use scenarios er fx effektive ved udvikling af et helt nyt produkt enten i en etableret virksomhed eller i en start-up. På denne måde sikrer I jer, at I ved, hvad I skal udvikle og får dermed et godt grundlag for den efterfølgende kravspecifikation.

Hvis der derimod er tale om ét af de andre tilfælde, er det en god idé at tage udgangspunkt i en eksisterende kravspecifikation.

Dækker jeres kravspecifikation både hardware og software?

I kan spare megen tid og mange penge i udviklingsprocessen ved at fastlægge entydige succeskriterier og specifikke referencestandarder for hvert krav, som relaterer sig til:

Hardware

Software

Mekanik

Levetid

Brugsmiljø

Review jeres krav og spar vigtige ressourcer

Spar endnu en væsentlig del af ressourcerne ved at gennemføre review af kravene. Review’et bør gennemføres i samarbejde med nogen, der er eksterne i forhold til projektet, da man nemt bliver hjemmeblind. Det kan enten være andre i jeres virksomhed eller en uvildig tredje part.

Du kan læse den fulde artikel her

 

Foto: FORCE Technology