SANOVO Technology Group køber forretningsenheden SonoSteam af FORCE Technology. SonoSteam er en miljøvenlig teknologi baseret på ultralyd, der i kombination med damp på få sekunder dræber bakterier på overflader i fødevarer og non-food produkter.

FORCE Technology har patenteret og udviklet SonoSteam teknologien igennem en årrække. Den er med succes blevet testet og brugt industrielt i forskellige industrier. Det unikke ved teknologien er, at den dræber bakterier på overflader uden brug af kemikalier. Samtidig ødelægger teknologien ikke egenskaberne i fødevarer og non-food produkter. Det gør den til en miljøvenlig og effektiv metode.

SonoSteam teknologien har en bred anvendelse inden for fødevareindustrien, herunder kød, frugt, æg, grøntsager, mejeriprodukter m.m. Den kan også anvendes på non-food til desinfektion af fx senge, kasser og knive.

Med købet overtager SANOVO SonoSteam-teknologien herunder bl.a. patenter, navne og produktionslokaler. De fem ansatte, der har været tilknyttet SonoSteam-aktiviteten hos FORCE Technology, vil i fremtiden være en del af SANOVO BIOSECURITY A / S med den nuværende divisionsdirektør, Niels Krebs fra SonoSteam som præsident. Dermed bidrager GTS-instituttet til, at en dansk milliard forretning bliver endnu større.

Juan Farré, CTO for FORCE Technology, siger om frasalget:

“FORCE Technology har brugt mange år på at udvikle og teste SonoSteam. Som GTS-institut er tiden inde til at sælge aktiviteten fra, så teknologien får de bedste muligheder for at komme bredt i anvendelse. SANOVO er et dansk firma med globale aktiviteter, der kan bringe teknologien kommercielt fremad”.

Læs mere i pressemeddelelse om salget

Læs mere i pressemeddelelse fra SANOVO TECHNOLOGY GROUP

Foto: FORCE Technology