FORCE Technology udgiver gratis whitepaper: Bliv klogere på printet elektronik og forstå hvorfor den spændende nye teknologi vinder frem, og i fremtiden vil blive bredt anvendt.

Hvad er Printet Elektronik-teknologi? Hvad er de unikke karakteristika og fordele sammenlignet med silicium-baseret elektronik? Hvordan kan man drage fordele af Printet Elektronik, når elektroniske systemer og produkter skal designes? I hvilke typer applikationer kan teknologien anvendes?

Du kan få svar på disse og mange flere spørgsmål i FORCE Technologys whitepaper ‘Printed electronics and their applications’.

Ny æra for elektronik

I mere end 60 år er elektronik blevet fremstillet på silicium eller andre halvledermaterialer. Proceduren inkluderer en kompleks fremstillingsproces i en tidskrævende sekvens af flere trin. På trods af dette opnås bemærkelsesværdig minimering, høj ydeevne og lav effekt. På den anden side er det mere udfordrende at skabe fleksibel og strækbar siliciumbaseret elektronik. For at tackle disse udfordringer har man derfor nu udviklet en ny teknologi: Printet Elektronik.

Hvad er Printet elektronik?

Printet Elektronik-teknologien er en ny måde at fremstille elektronik på ved hjælp af gængse grafiske trykningsprocesser. Ved brug af fx screen printing, flexografi og inkjet-print, kan forskellige typer af elektroniske enheder og kredsløb fremstilles på ukonventionelle substrater. Næsten ethvert materiale kan bruges til dette formål, fx plast, textil og papir.

Næste generations elektronik vil kunne tage unikke former, og være ultratynde, fleksible og strækbare. Desuden anvender Printet Elektronik en enkel og omkostningseffektiv fremstillingsproces ved lave temperaturer og er kompatibel med fuldautomatisk masseproduktionstryk efter roll-to-roll-princippet.

Oprettelse af hybride elektroniksystemer

Det er usandsynligt, at Printet Elektronik er i stand til at konkurrere med konventionel siliciumbaseret elektronik, når det kommer til ydeevne, pålidelighed og evne til at håndtere komplekse designs. Men muligheden for at indlejre elektronik i ethvert objekt og form og til en lav pris er meget attraktiv. Derfor skal Printet Elektronik betragtes som en supplerende teknologi til den konventionelle elektronik.

Denne erkendelse inspirerer til oprettelsen af hybride elektroniksystemer, som udnytter det bedste fra de to verdener og afbøder deres begrænsninger. Et sådant hybridsystem omfatter typisk et enkelt eller flere integrerede siliciumkredsløb (IC’er) til beregningskraft og trådløs kommunikation, mens sensorer og aktuatorer er fremstillet med Printet Elektronik teknologien. Systemet kan enten integreres på et fleksibelt underlag som helhed, eller opdeles i en stiv og fleksibel del.

Du kan læse den fulde artikel og downloade whitepaperet her

Foto: FORCE Technology