Folketingskandidater fra Socialdemokratiet fik sig en oplevelse, da de besøgte virksomheden Nordicco A/S og hørte om, hvordan GTS er med til at understøtte, at en kreativ og innovativ virksomhed kan realisere sine ideer og gøre nye produkter til en eksportsucces.

Danmark er det bedste sted i verden at opbygge en virksomhed, var budskabet fra serieiværksætter Dennis Thomsen ifm. at folketingsmedlem Benny Engelbrecht (S) og folketingskandidat Jens Jonatan Steen (S) besøgte virksomheden i Fredericia. Og han ved, hvad han taler om. Han har stået bag flere opstart-virksomheder i bl.a. USA og Japan – og er nu involveret i den fire år gamle virksomhed Nordicco A/S, der producerer energibesparende ventilatorer.

Et godt sted at opbygge virksomhed

Hvorfor er Danmark verdens bedste land at opbygge og drive virksomhed i? Det skyldes ifølge Dennis Thomsen det gode samarbejde, der er mellem det offentlige og det private. Det gælder bl.a. det apparat, der er bygget op for at gøre det nemmere for virksomheder at drive innovation hurtigere frem. Adgangen til viden og til test-og udviklingsfaciliteter hos GTS-institutter, hvor kvaliteten er helt i top, er hel uundværlig for Nordicco A/S, der umuligt kan have alle kompetencer selv.

”Når man skal omsætte ideer til virkelige produkter, så har man brug for en kompetent ekstern sparring og adgang til faciliteter, hvor løsninger kan blive testet og dokumenteret. Det får man hos GTS, for her er hele formålet at matche virksomheders behov”, slog Dennis Thomsen fast.

Virusdræbende ventilator

Desuden er mulighederne for ekstern finansiering hos fx Innovationsfonden også med til at gøre gode ideer mulige at realisere, fortalte Dennis Thomsen. Konkret skete det, da der ifm. corona-krisen opstod en idé om en virusdræbende ventilator. Her gjorde en Innobooster det muligt at gå videre med ideen i samarbejde med UltraAqua og Teknologisk Institut.

”De testfaciliteter Teknologisk Institut har opbygget findes ingen andre steder og arbejdet udføres i en fornuftig hastighed. Desuden kan vi bruge deres testresultater som et bevis for, at vores ventilator lever op til det, den lover, hvilket åbner døren til eksportmarkeder”, sagde Dennis Thomsen.

Fuld af gode ideer

At de gode ideer er en del af virksomhedens kultur, stod klart frem under besøget. ”Det skyldes, at virksomheden har en jazzbandkultur, hvor alle spiller kreativt ind så det hele går op i en højere enhed”, fortalte Dennis Thomsen.

Det var helt klart også den fornemmelse, man som besøgende fik.

På vej ud ad døren slog Benny Engelbrecht og Jens Jonatan Steen fast, at besøget på alle måder havde været en stor oplevelse.

”Hvor er det bare inspirerende at komme ud og møde en af de virksomheder, der får tingene til at ske i Syddanmark. Jeg er meget imponeret over det, jeg har hørt, og besøget har efterladt en masse indtryk, jeg tager med mig i det politiske arbejde”, sagde Benny Engelbrecht.

Fra Jens Jonatan Steen lød det:

”Jeg er dybt imponeret over iværksættere som Dennis og hans fantastiske Fredericia-virksomhed. Nordiccos produkt og ventilatorer lover ekstremt godt for den grønne omstilling. Kæmpe respekt for deres arbejde. Nordicco er levende eksempel på, hvad der sker, når offentlig sektor og innovationsvirksomhed arbejder sammen”.

Læs en længere case om Nordicco A/S her

Du kan læse mere on Nordicco A/S på deres hjemmeside her