FORCE Technology har samlet alle sine IoT-kompetencer og viden om innovativ anvendelse af IoT-teknologi i en ny, stærk IoT-forretningsenhed med navnet ’IoT, Data & Services Innovation.’

Internet of Things (IoT) er i rivende udvikling, men for mange virksomheder er IoT stadig vanskelig at tage hul på, blandt andet fordi det kræver tværgående kompetencer og forståelse af spændingsfeltet imellem teknologi- og forretningsudvikling. Her kan der være brug for uvildig sparring og hjælp til at komme i gang. Derfor har FORCE Technology samlet sine IoT-kompetencer i én enhed for bedst muligt at kunne servicere industrien i IoT-omstillingen.

Traditionelt har arbejdet med IoT-teknologien været spredt på forskellige fagområder i FORCE Technology-organisationen. Ved at samle viden og kompetencer ét sted har FORCE Technology fået en slagkraftig IoT-enhed, der bibeholder den faglige kobling til resten af forretningen.

Forretningsenheden ’IoT, Data & Services Innovation’ omfatter blandt andet IdemoLab og Servitize.dk og styrker GTS-samarbejdet med Alexandra Instituttet om Nordic IoT Centre.

Erfaren frontfigur i spidsen

I spidsen for den nyoprettede IoT-enhed på omkring 20 medarbejdere står den stærke profil Søren Bronnée Sørensen, som har 20 års erfaring med digital innovation og transformation – senest som Vice President hos Devoteam. I hans nye rolle hos FORCE Technology er han glad for at få fokus på det, han kalder ’anvendt innovation’.

”Det, som mine nye kollegaer kan, er at arbejde med anvendt innovation – det vil sige skabe anvendelige IoT-løsninger, som kan bruges direkte i virksomhederne. Deres innovative tilgang til problemløsning kombineret med deres dybe faglighed indenfor elektronik og hardware bevirker, at de hurtigt kan lave prototyper, der tydeligt viser, hvordan en IoT-løsning kan konkretiseres. Det er en klar styrke,” siger Søren B Sørensen.

Spotte ny teknologi

En af opgaverne for den nye IoT-enhed er at spotte ny teknologi rundt om i verden, som kan gavne danske virksomheder, og derefter trække teknologien hjem til Danmark.

”Som GTS-institut er det en naturlig opgave for os at følge teknologiudviklingen og hjemtage ny teknologi, som kan anvendes af dansk erhvervsliv til at skabe innovative løsninger,” siger Søren B Sørensen.

Forløse et stort dansk IoT-potentiale

Selvom Danmark som samfund er nået langt, når det kommer til digitalisering, så er der fortsat et stort uudnyttet potentiale, hvad angår anvendelse af mere avanceret teknologi. Det skal den nye IoT-enhed være med til at forløse.

”Som uafhængig og uvildig samarbejdspartner er FORCE Technologys opgave at hjælpe private virksomheder og den offentlige sektor med at afdække og realisere potentialet, der ligger i at bevæge sig fra analog til digital forretning,” siger Søren B Sørensen og fortsætter:

”Vores rolle er at facilitere udviklingsprocessen, hjælpe med at forme den rigtige IoT-løsning og sørge for at koble de rette folk sammen i det ofte svært gennemskuelige IoT-økosystem. Derefter er det op til industrien selv at udfærdige den endelig IoT-løsning.”

Læs mere på FORCE Technologys hjemmeside her