Deltag i MADE-samarbejdsprojektet om adaptiv proceskontrol og dispensering og bliv klogere på, hvordan din virksomhed kan optimere brugen af automatiske dispensere, til fx sæbe eller håndsprit.

Automatiseret dispensering af flydende materialer er i dag udfordret ved, at det er svært at forudsige og kontrollere, hvor meget materiale der rent faktisk bliver dispenseret.

Årsagen til denne uforudsigelighed er, at man ofte ikke ved, hvor meget materiale, der kan være tørret ind siden sidste dispensering, og at der i materialet er en statisk friktion, der skal overvindes, inden materialet flyder kontinuert. Men også under dynamiske forhold har parametre, som fx temperatur og luftfugtighed indflydelse på viskositeten af materialet og dermed også den mængde, der bliver dispenseret.

Dette MADE-projekt vil derfor undersøge, hvordan man kan sikre en optimal dispensering ved hjælp af sensorer der kan sættes på dispenseringsudstyret, samt hvordan feedback fra disse sensorer kan optimere dispenseringen, så man kan afgøre om den rette mængde er blevet dispenseret og potentielt også dynamisk styre selve dispenseringsenheden til, at den altid dispenserer den rette mængde.

De deltagende virksomheder vil indgå i en iterativ proces og er selv med til at definere projektets aktiviteter ud fra deres ønsker og behov. Der vil blive arrangeret besøg hos virksomhederne og afholdt workshop til at identificere og afklare behov. Der udføres test og demonstration i labs på Teknologisk Institut i Odense med afsæt i virksomheders emner og problemstillinger. Der vil blive udarbejdet dokumentation og formidling af resultater til projektets deltagere løbende i projektet.

Reducerer antallet af emner der skal kasseres

For produktionsvirksomheder, der bruger automatisk dispensering i deres produktion, er der ofte krav til den præcise mængde af materiale, der skal dispenseres iht. standarder og kvalitetskrav.

Derfor er de i dag nødt til at have en efterfølgende kvalitetskontrol af dispenseringen og kassere de emner, hvor kravet ikke er opfyldt. Ved at have bedre kontrol over, hvor meget materiale der bliver dispenseret, vil de dels kunne spare den efterfølgende kvalitetskontrol, men også kunne reducere antallet af emner, der skal kassereres.

Deltag i MADE Samarbejdsprojekt og få:

  • Indblik i, hvordan man kan optimere dispensering vha. nyeste sensorteknologier for at måle den faktiske mængde af materiale, der dispenseres under en automatisk dispenseringsproces.
  • Inspiration til, hvordan feedback fra sensorer kan optimere en proces vha. adaptiv proceskontrol.
  • Faglig sparring på konkrete udfordringer i forbindelse med automatiseret dispensering.
  • Dialog med deltagere fra andre produktionsvirksomheder, der står med lignende udfordringer.

Tilmelding skal ske senest torsdag d. 19. januar 2023 på info@made.dk.

Du kan læse mere om samarbejdsprojektet og tilmelde dig her