Søren Stjernqvist stopper som direktør for Teknologisk Institut og dermed også som formand for GTS-foreningen igennem 17 år. Han efterlader et GTS-system, der er stærkere end nogensinde.

Faglighed, teknologisk indsigt og engagement er tre ord, der har gennemsyret alt i Søren Stjernqvist rolle som formand for GTS-foreningen.

Søren Stjernqvist efterlader et GTS-system, der nyder mere forståelse, anerkendelse og respekt end i mange år. I sin egenskab af formand har Søren bl.a. sikret overgangen fra evige forhandlinger om GTS-puljen til en stabil indlejring i finansloven med en tre-årig tidshorisont. Søren har også skabt en klar kobling til de europæiske GTS-institutterne (RTO), som har placeret os stærkt i den europæiske klub.

Som formand for GTS-foreningen – og ikke mindst i sin egenskab som administrerende direktør for Teknologisk Institut har Søren Stjernqvist på alle måder været en engageret repræsentant for alt det, GTS-systemet bidrager med.

Det har ikke mindst vist sig, når Søren har åbnet dørene ind til instituttet, så bl.a. ministre og folketingsmedlemmer kunne få et konkret indblik i, hvad GTS-institutterne arbejder med.

Her har de besøgende oplevet teknologisk udvikling på forkant – fra den nyeste nano-coatning, til 3D-printet beton, cirkulær økonomi og til fremtidens fødevarer. Mødet med institutternes teknologispecialister viser nemlig, hvad det hele handler om: At bringe den nyeste viden og teknologi i anvendelse i dansk erhvervsliv for dermed at bane vejen fra den gode ide til det markedsklare produkt.

Ny styrmand tager over

Set med GTS-briller er meget nået med Søren Stjernqvist ved roret. Nu tager en ny styrmand over, når Juan Farré fra d. 1. oktober overtager posten som administrerende direktør for Teknologisk Institut.

Juan Farré kommer fra en stilling som CTO hos FORCE Technology og har i en årrække været næstformand i GTS-foreningen. Bestyrelsen i GTS-foreningen har bedt Juan Farré fungere som formand, indtil der har været holdt et konstituerende møde.