Otte nye virksomheder har tilsluttet sig Green Power Denmarks PtX-partnerskab. GTS-institut er med som teknologisk rådgiver, og skal bidrage til at styrke det teknologiske grundlag i samarbejdet og udvikle standarder.

Power-to-X-området er under hastig udvikling, og i slutningen af maj lancerede EU en omfattende plan for at accelerere den grønne omstilling i Europa. I planen var der en klar tilkendegivelse af, at Power-to-X-teknologier vil have en central rolle i den grønne omstilling. Af den grund mere end fordoblede man målene for produktion af Power-to-X-brændstoffer i Europa inden 2030.

I en dansk kontekst er der tilbage i marts måned lanceret en ambitiøs dansk brintstrategi, som indeholder mål om 4-6 GW elektrolysekapacitet i Danmark inden 2030 både til brug indlands og til eksport i Europa. De konkrete politiske mål skal bidrage til udviklingen og fremme af en markedsdrevet PtX-industri i Danmark.

FORCE Technologi en af otte nye medlemmer

I Green Power Denmark er hele værdikæden inden for Power-to-X repræsenteret i organisationens PtX-partnerskab, der nu er udvidet med otte nye partnere, som skal bidrage til at styrke potentialet i et dansk PtX-eventyr.

FORCE Technology er med i samarbejdet som teknologisk rådgiver, der skal understøtte udviklingen af innovation og standarder for Power-to-X-teknologier og bidrage til en teknologisk modning mellem virksomheder, universiteter og GTS-institutter.

“Der er ingen tvivl om, at vi skal fremskynde en grøn omstilling, og at Danmark har nogle af de bedste forudsætninger i Europa for at udvikle og implementere Power-to-X projekter. Det er vores fokus at støtte den danske industri i en sikker og bæredygtig omstilling, samtidig med at udvikle international konkurrencedygtig teknologi og viden,” siger FORCE Technology COO Jens Roedsted.

De otte nye partnere er:

  • Billund Lufthavn
  • DCC & Shell Aviation Denmark
  • DFDS
  • Eurowind Energy
  • FORCE Technology
  • Norwegian
  • Rønne Havn
  • Siemens Gamesa

Læs mere i den fulde artikel her

Foto: Unsplash