Over de kommende to år skal DBI udvikle en håndbog for fysisk terrorsikring. Den bliver digital og skal hjælpe virksomheder og institutioner, der potentielt er i risiko for terror, med at sikre sig selv.

Efter terrorangrebet i Oslo i 2011 udviklede man i Norge en manual, der skulle gøre det nemmere at terrorsikre bygninger. Den har sikringsansvarlige og byggebranchen set misundeligt efter lige siden, og nu kommer der en lignende løsning i Danmark. Det skal en af DBI’s nye resultatkontrakter sørge for.

– I dag udarbejder Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste vejledninger for terrorsikring til virksomheder, der er en del af den centrale infrastruktur – hvilket gælder ret få virksomheder. Det nye projekt skal give en løsning, der tager over der, hvor efterretningstjenesterne slipper, siger Jesper Florin, der er leder af sikringsafdelingen hos DBI og ansvarlig for projektet.

Overblik over trusler og løsninger

Projektet skal resultere i en digital løsning, der bl.a. skal indeholde elementer som trusselsvurdering, mitigeringstiltag, implementering og arkitektur. Og alle virksomheder og institutioner, der af den ene eller anden grund kan blive udsat for en terrortrussel, kan drage nytte af løsningen.

Desuden skal håndbogen indeholde konkrete sikringstekniske tiltag, som den anbefaler på baggrund af trusselsvurderingen og det område eller den bygning, der skal sikres. Og fordi den er digital, kan den hurtigt redigeres i takt med, at der kommer ny viden og nye løsninger på området.

Hensigten med projektet er i første omgang at styrke virksomheder og institutioners modstandskraft og evne til at sikre sig selv. Men på sigt skal løsningen også kunne fungere i andre lande, og projektet skal ydermere være det første skridt i udviklingen af et videncenter for terrorsikring.

Læs hele artiklen i Brand & Sikring