Hvordan vurderer man et brandsted, og hvornår er der brug for en brandundersøger? Det kan forsikringsselskaber blive klogere på, hvis de tager på kursus hos DBI. Som noget nyt indgår der i undervisningen nu også øvelser i virtual reality. Det sparer tid og giver virkelighedstro læring.

DBI har i foråret afholdt de første kurser med virtual reality (VR). En række taksatorer og skadekonsulenter fra forskelige forsikringsselskaber har lært, hvordan man dokumenterer brandsteder på den bedste måde, og den praktiske del af kurset blev udført virtuelt.

”Forsikringsselskaberne har behov for at kunne vurdere brandsteder og afgøre, hvornår det har værdi at tilkalde en brandundersøger. Derfor udbyder vi forskellige kurser til forsikringsselskaber, og som noget nyt anvendte vi i foråret VR som en del af undervisningen,” siger Henrik Sværke, der er brandundersøger hos DBI.

Meget realistisk

På kurserne får deltagerne VR-briller på og to joysticks i hænderne og bliver sendt ind på et virtuelt brandsted. Der er tale om en container med et brændt køkken, som alt sammen er 3d-scannet.

”Vi underviser i, hvordan man dokumenterer brandstedet udefra og ind. Dokumentationen er værdifuld for forsikringsselskaberne, men den rette dokumentation gør det også nemmere for os brandundersøgere at vurdere, om det giver mening at udføre en brandundersøgelse. Vi vil gerne lære vores kunder, hvad vi har brug for, for at kunne tilbyde dem den bedste service,” siger Henrik Sværke og fortsætter:

”Og med VR er oplevelsen meget virkelig. Vi har set deltagere, der lægger deres joysticks på borde, som kun er der i VR. Desuden kan man genskabe brandstedet med et tryk på en knap, så det står urørt igen, og den næste kan træne på et helt intakt brandsted,” siger han.

Teknologien indeholder mange muligheder, så DBI’s brandundersøgelsesafdeling overvejer allerede flere andre VR-kurser.

Du kan læse mere her

Foto: DBI