Mange mindre medicovirksomheder har behov for – men ikke ressourcerne til – at følge med i det europæiske standardiseringsarbejde. Viden fra FORCE Technology hjælper dem med at fremtidssikre deres produkter.

Udvikling af nyt medicoudstyr er ofte en ressourcekrævende proces, som strækker sig over adskillelige år. Når medico-producenterne står med det færdige produkt i hænderne, er det vigtigt, at løsningen er 100 % i orden og fremtidssikret, inden produktet rammer markedet. Den virkelighed kan danske XO CARE A/S, som producerer behandlingsløsninger til tandlæger, nikke genkendende til.

”Vores medico-løsninger er en investering for vores kunder og har en lang levetid. Så vores nye produkter skal være langtidssikret,” siger Morten Flintrup, Kvalitetschef hos XO CARE og understreger: ”Derfor har vi brug for at være på forkant med fremtidige ændringer i standarderne for vores produkter.”

Standarder sikrer patientsikkerheden

Tandlæge-units skal både give gode arbejdsforhold for tandlægen og høj sikkerhed for patienten. Standarderne hjælper med at sikre, at patientsikkerheden er høj. Ved at bruge standarder undervejs i hele udviklingsforløbet sørger XO CARE for at indbygge den høje sikkerhed i deres produkter.

I en travl hverdag kan det være en udfordring for en mindre virksomhed som XO CARE at følge med i, hvad der sker på standardiseringsområdet. Derfor samarbejder de med FORCE Technologys specialister.

”Vi er en lille virksomhed, som udvikler et meget komplekst produkt. I vores daglige arbejde med medicinsk udstyr er vi underlagt over 25 internationale standarder. Det er udfordrende selv at følge med i, hvad er sker med alle standarderne, og om der kommer nye krav. Den viden henter vi bl.a. fra FORCE Technology. Det er vigtigt for os at have en samarbejdspartner, der forstår standarderne til bunds,” fortæller Morten Flintrup, som både håndterer kvalitetssikring og regulatoriske opgaver for XO CARE.

På forkant med fremtidige krav

Den dybe indsigt i standarderne for medicinsk udstyr opnår FORCE Technology via fagspecialisternes aktive involvering i standardiseringsarbejdet indenfor medico, elsikkerhed og softwareudvikling på nationalt og internationalt niveau. Det er noget som XO CARE sætter pris på og mærker i deres kontakt med FORCE Technology’s specialister.

”På grund af deres involvering i det europæiske standardiseringsarbejde ved de, hvad der kommer af ændringer. De har det store overblik og er på forkant – det er værdifuldt for os,” siger Morten Flintrup.

Du kan læse den fulde case hos FORCE Technology her

Foto: XO Care