Teknologisk Instituts omfattende viden om robotteknologi gør det muligt at komme hurtigt og sikkert i mål med sine automatiseringsløsninger, fortæller salgschef Frank Damkjær, Pehama Production A/S. 

Af Dorthe Sjøbeck Christiansen, informationschef i GTS-foreningen

Pehama Productions A/S sælger automatiseringsløsninger til dansk industri. Virksomheden har blandt andet samarbejdet med Teknologisk Institut om udvikling af en skruerobot og en poleringsrobot til Universal Robots. Pehama Productions A/S har især profiteret af GTS-instituttets omfattende og detaljerede viden om software og programmering af robotter.

”Adgangen til kompetencerne hos Teknologisk Institut gør, at vi springer flere led over og hurtigt kommer ind til kernen af udviklingsarbejdet. Robotcentret har jo én gudsbenådet skare af folk, der ved en masse ting og som sikrer, at de oplysninger, vi har brug for, er lige om hjørnet”, fortæller Frank Damkjær.

Hurtig adgang til kompetencer

En af gevinsterne ved samarbejdet med Teknologisk Institut er, at den hurtige adgang til kompetencerne på GTS-instituttet betyder, at Pehama Productions A/S kan tage flere opgaver ind:

”Det kan fx være opgaver, som vi før ikke mente passede 100 pct. ind i vores forretning, eller som det måske umiddelbart ville tage for lang tid at løse. Dem tager vi nu ind, fordi vi har det tætte samarbejde med Teknologisk Institut”, siger Frank Damkjær.

De robotløsninger, som Pehama Productions sælger, er forskellige, og der er brug for at tilpasse løsningen til den enkelte virksomhed. Af den grund er der opbygget et fleksibelt samarbejde med Teknologisk Institut, der fungerer som underleverandør.

”Vi bygger robotten hos os, og så kommer Teknologisk Institut her og programmerer den. Når robotten skal implementeres hos kunderne, er Teknologisk Institut også med os ude hos kunden. Samtidig er det en fordel i vores salgsarbejde, at vi kan pege på Teknologisk Institut som underleverandør, da det bliver opfattet som et kvalitetsstempel”, slutter Frank Damkjær.

Denne case har været bragt i ”Performanceregnskab for GTS-net 2017