Tirsdag d. 27. juni blev de såkaldte TEF-projekter lanceret. EU-projekterne har til formål at etablere permanente test- og eksperimenteringsfaciliteter (TEF), der skal hjælpe med at accelerere udviklingen af kunstig intelligens i Europa. 

Tirsdag d. 27. juni blev dagen skudt i gang hos Dansk Industri, hvor bl.a. Digitaliseringsminister Marie Bjerre lagde vejen forbi. Tanken bag de dansk TEF’er er at tage eksisterende faciliteter i brug og opgradere dem, så de kan bruges til at teste produkter og maskiner, der gør brug af kunstig intelligens.

Efter lanceringen hos Dansk Industri blev gæster fra hele Europa inviteret til site visits hos partnere, herunder hos FORCE Technology i Hørsholm, hvor man glæder sig til projektet:

“Vi ved fra de virksomheder, der er i gang med at udvikle teknologier til den grønne omstilling, carbon capture, Power-to-X, osv., at de siger, at adgangen til testfaciliteter er afgørende for at komme ud på markedet. Der er et kæmpe ønske om, at nogle af de fremtidige teknologier er danske, og derfor skal de også have nem adgang til at teste det,” siger Henrik Hassing, Technical Vice President i FORCE Technology.

Udover FORCE Technology er Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet en del af TEF-projekterne.

EU-Kommissionen har samlet afsat 1,65 mia. kr. til projektet frem mod 2027, hvor det efter planen derefter skal stå på egne ben.

Læs mere om besøget hos FORCE Technology her