For at kunne styrke 200 mindre virksomheders digitalisering og e-handel, tildeler Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 20 millioner kroner til det succesfulde SMV:Digital-program.

Investeringer i digitalisering og e-handel kan hjælpe med at give virksomheder et styrket udgangspunkt til tiden efter COVID-19 krisen.

Siden starten i 2018 har SMV:Digital-programmet hjulpet 665 virksomheder på tværs af landet med at optimere deres forretning, gennem tilskud til privat rådgivning omkring digitalisering. Nu styrker Erhvervsfremmebestyrelsen indsatsen med 20 millioner kroner der skal hurtigt ud til virksomhederne.

SMV’er fra alle brancher kan søge allerede fra den 20. april 2020. Det betyder, at op til 200 virksomheder får mulighed for at styrke bl.a. produktion, logistik og salg i en periode hvor der ellers vil blive holdt igen med investeringer i ny teknologi.

Dorte Zacho Martinsen, der er medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og formand for SMV:Boardet, som står i spidsen for SMV:Digital, forklarer, at det netop er derfor, programmet blev etableret. Hun glæder sig over, at der nu bliver tildelt yderligere midler til indsatsen.

Med hjælp fra SMV:Digital får virksomhederne adgang til rådgivning om, hvordan de kan styrke deres produktivitet gennem investeringer i digitale løsninger, eller styrke deres salg gennem e-handel. Gennem brug af digitale løsninger kan virksomheder også styrke deres modstandskraft, fx ved at blive mindre afhængige af underleverandører eller ved at kunne omstille sig hurtigere.

De 20 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bliver uddelt som tilskud á 100.000 kr., og der åbnes for ansøgninger den 20. april 2020. Virksomheder over hele hele landet og fra alle brancher har mulighed for at søge om tilskud til privat rådgivning inden for blandt andet digitalisering, e-handel og automatisering.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her