Seneste robotstatistik for installerede robotter på verdensplan, er netop blevet offentliggjort af International Federation of Robotics (IFR). Tallene viser en særdeles positiv udvikling og vidner om danske virksomheder, der formår at udnytte potentialet i robotteknologien.

Der blev installeret flere robotter i Danmark i 2022 end i 2021. Faktisk er der flere installerede robotter i Danmark end nogensinde før, viser nye tal fra International Federation of Robotics.

Overgår Europa

I Danmark er antallet af installerede robotter steget i 2022 og dermed også udnyttelse af robotteknologien. Faktisk køber og udnytter vi robotter i langt højere grad end mange andre lande.

Der blev i alt installeret 1.361 industrirobotter i Danmark i 2022. Det er en stigning på hele 17 procent i forhold til året forinden, hvor der blev installeret 1.157 robotter. Det er en stigning, som er væsentlig højere end stigningen i nogle af de lande, som vi ofte sammenligner os med. Faktisk er antallet af installerede robotter i hele Europa steget med 6 procent, hvor det er steget med 12 procent på det nordamerikanske marked.

“Det kan vi godt være stolte af i Danmark. Det viser, at mange danske virksomheder har set fordelen ved at benytte sig af robotterne i produktionen, og det kan kun være en fordel på mange forskellige måder. Det vil helt sikkert forgrene sig ud til mange brancher”, lyder det fra formand i Dansk Robot Netværk (DIRA), Michael Nielsen.

Skal inspirere flere virksomheder

IFR indsamler og opgør hvert år antallet af installerede robotter for de enkelte lande på globalt plan. I følge Michael Nielsen er det dog afgørende at vi ikke læner os tilbage, men derimod inspirerer flere virksomheder til at gøre brug af robotteknologierne.

“De nye tal viser, at der er en masse danske virksomheder, der er gode til at bruge og udnytte robotter. Det er netop disse virksomheder, der skal inspirere de virksomheder, som stadig ikke er kommet med på robottoget”, siger Michael Nielsen.

“De positive tal er dog ikke en invitation til at læne sig tilbage. Hvis vi kigger på de globale problemstillinger som eksempelvis mangel på arbejdskraft, så er der fortsat brug for, at danske virksomheder investerer i automatisering”, tilføjer han.

Der har i en længere årrække været en stødt stigning i antallet af installerede robotter i Danmark. De seneste års statistikker vidner dog om en eksplosivt voksende brug af robotteknologi blandt de danske virksomheder. Mens man i Danmark i 2020 installerede 690 robotter, så er tallet for 2022 på 1361 robotter.

Du kan læse mere om den stigende brug af robotteknologi i Danmark her

Foto: Teknologisk Institut