Mandag den 7. september kl. 9.00 åbner SMV:Digitals grønne pulje. Her kan virksomheder søge om tilskud på hhv. 25.000 kr. og 100.000 kr. til projekter inden for grøn og digital omstilling.

Gennem puljen får virksomheder mulighed for at søge om tilskud til private rådgivningsforløb inden for områder, hvor digitalisering og anvendelse af teknologi og data vurderes at kunne bidrage til en grøn omstilling.

Forskellige krav til tilskud

For virksomheder, der søger tilskud på 25.000 kr., er det et kriterie, at virksomheden kan påvise, at deres projekt vil bidrage til at gøre produktet eller virksomheden grønnere. Tilskuddet på 25.000. kr. kan fx være tiltænkt potentialeafklarende projekter og henvender sig i høj grad til mindre virksomheder, der gerne vil gå i en grønnere retning.

For virksomheder, der søger tilskud på 100.000 kr., er det et kriterie, at projektet vil kunne skabe en markant og målbar grøn effekt i produktet eller virksomheden. Tilskuddet på 100.000 kr. henvender sig således i højere grad til lidt større virksomheder, der allerede arbejder med grøn omstilling og gerne vil tage det et skridt videre.

Virksomheder kan ansøge bredt om projekter inden for grøn og digital omstilling fx inden for ressourceoptimering, grøn produktudvikling eller grøn forretningsudvikling.

Praktisk info

Du kan ansøge om tilskud til rådgivning på SMV:Digitals hjemmeside. Det er muligt at hente ansøgningsskemaet allerede nu, så du kan forberede din ansøgning, inden puljen åbner den 7. september kl. 9.00.

Puljen vil være åben til og med d. 20. september. Det kan dog blive nødvendigt at lukke puljen før tid, i tilfælde af at den fastsatte grænse for overansøgninger overstiges.

De grønne tilskudsvouchers uddeles efter først-til-mølle-princippet, så det anbefales derfor at være godt forberedt inden puljeåbningen.

Læs mere om den grønne pulje og hent ansøgningsskemaer her