Et nyt projekt, GenstartNU, tilbyder danske produktionsvirksomheder og iværksættere uvildig rådgivning i robotteknologi og produktionsoptimering.

I projektet GenstartNU er Teknologisk Institut og robotrådgivningsvirksomheden Gain & Co gået sammen om at tilbyde rådgivning inden for automation, robotteknologi og produktionsoptimering til danske virksomheder. Rådgivningen er uvildig og kommer udelukkende til at tage udgangspunkt i, hvad den enkelte virksomheds behov og udfordringer er, så virksomheden kan komme bedst muligt gennem corona-krisen.

”Vi ser frem til at sætte vores viden og ekspertise i spil til at hjælpe danske virksomheder med at udnytte det store potentiale, der er i implementering af robotter og automation. Det er helt afgørende, at virksomheder har det bedst mulige beslutningsgrundlag for at sikre, at de indfører den mest værdigivende robotteknologi og automation – så de kommer styrket gennem krisen,” siger Kurt Nielsen, som er centerchef hos Teknologisk Institut.

Projektet er støttet af Industriens Fond under programmet GenstartNU, men Teknologisk Institut og Gain & Co er også selv med til at finansiere en del af rådgivningen.

”Små og mellemstore virksomheder og iværksættere har mere brug for hjælp end nogensinde før, og derfor har vi igangsat et program til 150 millioner kroner til at hjælpe dem til at komme hurtigt igennem krisen og komme styrket ud på den anden side,” fortæller Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør for Industriens Fond.

Lokal automation er vejen frem

En stor del af de danske fremstillingsvirksomheder kører i øjeblikket på reduceret kraft, fordi de står overfor nye udfordringer.

”For at komme styrket ud på den anden side skal de danske SMV’er blive bedre til at producere konkurrencedygtigt lokalt i Danmark ved hjælp af øget automatisering,” siger Søren Peters, der er CEO i Gain & Co og fortsætter:

”Vi glæder os til at hjælpe de mange danske virksomheder, der har brug for rådgivning og ser frem til at se følgeeffekterne af rådgivningen.”

Med udgangspunkt i den enkelte virksomhed

For især SMV’erne og iværksætterne kan det at starte og gennemføre store forandringer af forretningen være en kompleks og ressourcekrævende opgave.

Derfor vil Teknologisk Institut i partnerskab med Gain & Co yde rådgivning baseret på virksomhedernes aktuelle behov. Rådgivningen er relevant for både dem, der allerede er godt i gang med automatiseringen, og for dem, der endnu ikke har taget det teknologiske spring.

Gennem individuelle forløb, hvor virksomhederne tilknyttes erfarne konsulenter, vil der blive fokus på uvildig rådgivning og sparring. Det understøtter, at flere virksomheder investerer i automation, og at de valgte løsninger matcher virksomhedens behov bedst muligt.

Teknologisk Institut og Gain & Co vil gennemføre omkring 100 forløb.

Virksomheder, der ønsker at komme i betragtning til et forløb, skal kontakte Teknologisk Institut eller Gain & Co:

Seniorprojektleder Steen Harder Ulrichsen fra Teknologisk Institut via 72 20 29 97 eller shu@teknologisk.dk

Manufacturing & Automation Analyst, Palle M. Kristensen fra Gain & Co via 52 30 44 88 eller pm@gainco.dk

 

Læs mere om projektet GenstartNU: genstartnu.dk

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her

Foto: Teknologisk Institut