Vil du gerne opstarte eller styrke din virksomheds eksport? Så er det nu muligt at søge om tilskud til privat rådgivning på 50.000-100.000 kr. til e-eksport og eksportfremmende digitale løsninger via SMV:Digital. Puljen åbner for ansøgninger fredag den 5. november kl. 9 og vil komme mellem 200 og 400 SMV’er til gode.

Voucheren på op til 100.000 kr. er til privat rådgivning for virksomheder, der har ambitioner om at opstarte eller udbygge deres eksport. Midlerne kan søges af SMV’er med 2-249 ansatte.

I tillæg til SMV:Digital har virksomheder mulighed for at få rådgivning om forretningsmuligheder fra Trade Council i Udenrigsministeriet. Her kan virksomheder få hjælp af Trade Councils internationaliseringsrådgivere i Erhvervshusene og de mange handelsrådgivere rundt omkring i verden.

Først til mølle

Ansøgningen foregår via www.smvdigital.dk og bliver behandlet efter først-til-mølle-princippet. Efterfølgende bliver ansøgningerne vurderet efter følgende tildelingskriterier: 1) projektet bidrager til at realisere virksomhedens vækstambitioner, 2) projektet har organisatorisk og økonomisk forankring i virksomheden og 3) projektet har digital og teknologisk nyhedsværdi for den enkelte virksomhed.

På www.smvdigital.dk kan virksomheder frem mod puljeåbningen forberede sig ved at udfylde en ansøgningsskabelon samt læse mere om tildelingskriterier og ansøgningsproces.

Det er ikke muligt at søge puljen, hvis man har et igangværende SMV:Digital-projekt.

Virksomheder med brug for hjælp til tilrettelæggelse af sit projekt eller til selve ansøgningen, kan kontakte sit lokale erhvervshus for vejledning og sparring.

Læs mere  på smvdigital.dk

Photo by John Schnobrich on Unsplash