Helt ny rapport kortlægger en særlig population af vidensbaserede tech-virksomheder i Danmark, der står for 1/4 af erhvervslivets samlede omsætning. Med et samlet bidrag på 332 mia. kr. til Danmarks BNP, er de såkaldte Science & Engineering virksomheder den stærkeste vækstmotor i landet.

”Alle med omtanke for Danmarks vækstmuligheder bør have fokus fast rettet på at styrke rammevilkårene for de såkaldte S&E virksomheder.”

Dét mener Charlotte Rønhof, formand for Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV’s Science & Engineering komite, der står bag den nye rapport: “State of the Nation – Danmark som Science & Engineering region”.

ATV har defineret et helt nyt snit ind på Danmarks erhvervsliv i form af virksomheder, der lever af at omsætte teknisk viden til løsninger og forretning, deraf navnet ”Science & Engineering” (S&E).

Stigende betydning for dansk økonomi

I den nye rapport fastslår ATV, at Danmarks S&E virksomheder både vokser langt hurtigere, eksporterer mere og er langt mere produktive end Danmarks øvrige erhvervsliv.

“S&E virksomhederne er vækstmotoren i Danmark. Det er også de virksomheder, som vi har brug for, når det gælder om at finde danske klimaløsninger,” konstaterer Charlotte Rønhof.

Rapporten viser, at S&E-virksomhederne står for 1/4 af dansk erhvervslivs samlede omsætning, og at de samlet set bidrager med 332 milliarder kroner til Danmarks BNP – hele 22 procent mere end industrien, der ”kun” bidrager med 273 milliarder kroner.

Det er nu tredje år i træk at ATV kortlægger de danske S&E virksomheder, og rapporten viser at virksomhedernes betydning for den danske økonomi er støt stigende.

Du kan læse mere om rapporten og S&E her