En ny grøn tilskudspulje i SMV:Digital giver virksomheder mulighed for at ansøge om 25.000 kr. til private rådgivningsforløb med fokus på, hvordan digitalisering og anvendelse af teknologi og data kan bidrage til en grøn omstilling. Den grønne tilskudspuljer åbner d. 3. februar.

Puljen er for virksomheder, der har en ambition om og idé til at udvikle deres forretning og samtidig minimere deres klimaaftryk gennem digitale og teknologiske værktøjer.

Forløbet indeholder en tilskudsvoucher på 25.000 kr. til privat rådgivning (fx fra et GTS-institut) samt deltagelse i en indledende workshop inden for enten grøn e-handel eller ressourceoptimering i produktionen, hvor virksomhederne får inspiration og sparring til at skærpe deres projekt. Der afholdes workshops i både Vest- og Østdanmark, som vil have fokus på både ressourceoptimering i produktionen og grøn e-handel.

Et projekt kan være potentialeafklarende ift. relevante teknologier, eller den kan omhandle rådgivning til implementering af ny teknologi.

Grøn omstilling skal blive et grønt erhvervseventyr

Erhvervsminister Simon Kollerup siger om puljen:

”Vi skal gøre den grønne omstilling til et grønt erhvervseventyr. Derfor er det vigtigt, at få SMV’erne med. De udgør størstedelen af dansk erhvervsliv. Så jeg er rigtig glad for, at vi med den her pulje kan hjælpe flere SMV’ere i gang med at blive både mere grønne og mere digitale.”

Puljen er en del af initiativet SMV:Digital. Dorte Zacho Martinsen er CEO i virksomheden BM Silo og formand for SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital:

”Jeg er glad for, at vi med den nye, grønne tilskudspulje kan hjælpe SMV’erne med at sætte fokus på, hvordan digitalisering kan bidrage til en effektivisering og et mindsket ressourceforbrug i virksomhederne. Det er ikke nødvendigvis et fokus, der kommer af sig selv i en travl hverdag i de mindre virksomheder. I bund og grund handler det om at gøre tingene smartere og med omtanke for miljøet, og jeg ved fra min egen virksomhed, at der er både ressourcemæssige og økonomiske gevinster at hente ved at tage digitale teknologier i brug. Derfor har jeg store forventninger til denne pulje, og jeg håber, at vi får sat gang i nogle digitale, grønne projekter, der kan inspirere en bredere kreds af SMV’er til at gå samme vej.”

Læs mere og ansøg via smvdigital.dk