Datalog Niels Husted Kjær overtager stillingen som GTS-instituttets CEO. Niels Husted Kjær har solid ledelseserfaring og har i mange år arbejdet med at udvikle high-tech softwareløsninger og skabe forretning baseret på ny teknologi.

Niels Husted Kjær er uddannet datalog fra Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og har sidenhen taget enExecutive MBA, Master in Management of Technology på Aalborg Universitet. Senest kommer han fra en stilling som nordisk IT-direktør hos Agfa HealthCare, hvor han gennem 3 år har haft det overordnede ansvar for levering og salg af løsninger og services på det nordiske marked.

Niels Husted Kjær har tidligere været General Manager ved Karos Health A/S og før dette hos Medical Insight A/S, hvor han startede som softwareudvikler. Derefter blev han R&D Manager, og de seneste tre år har han haft rollen som CTO. Niels er ikke helt ny for miljøet i IT-byen Katrinebjerg, da han som datalogistuderende var ansat i det daværende Center for IT-forskning tilbage i 1999, hvor han arbejdede med virtual reality-programmering i Center for Avanceret Visualisering og Interaktion (CAVI).

“Niels Husted Kjær har en stærk faglig profil, der kan videreføre Alexandra Instituttets DNA, der består i at skabe værdi af it-forskningsresultater både for erhvervslivet og i forhold til samfundsmæssige problemstillinger. Med sin mangeårige erfaring fra erhvervslivet vil Niels i høj grad kunne medvirke til at styrke Alexandra Instituttets kommercielle aktiviteter”, siger bestyrelsesformand Steen Lynenskjold.

Det er da også Alexandra Instituttets specielle profil, der har vakt datalogens interesse. Alexandra Instituttet bringer den nyeste viden fra it-forskning i spil, så private og offentlige virksomheder kan udvikle innovative, it-baserede produkter og services og opnå nye forretningsmæssige gevinster med digitalisering, der samtidig kommer samfundet til gode.

“Jeg har altid haft stor interesse for nye højteknologiske digitale løsninger og for at omsætte viden og højteknologi til produkter og ydelser, der kan skabe værdi. Det er netop, hvad Alexandra Instituttet arbejder med hver eneste dag. Jeg glæder mig meget til at komme helt tæt på, hvor tingene sker. Samtidig bliver det virkelig spændende at stå i spidsen for så kompetente medarbejdere med højt fagligt niveau”.

Niels Husted Kjær skal fra d. 1. oktober stå i spidsen for Alexandra Instituttets over 100 specialister med stærke kompetencer inden for blandt andet computer vision, kunstig intelligens, Internet of Things, big data, interaktionsdesign, smarte produkter, cybersikkerhed og brugerinddragelse.

Han skal i en periode arbejde sammen med Ole Lehrmann Madsen, inden han overtager den endelige rolle som CEO. Ole Lehrmann Madsen fortsætter herefter i en rolle som ambassadør for Alexandra Instituttet.

Få mere information her