Som de første i Danmark har Teknologisk Institut fået ISO 9001 certificering inden for metal 3D-print. Certificeringen sikrer, at forventninger og krav til organisationens produkter overholdes.

Udviklingen går hurtigt inden for 3D-print, og der bliver stillet stadig højere krav til både de printede emner og også selve 3D-print processen. For at sikre, at fremstillingsindustriens krav bliver overholdt, har Teknologisk Institut nu fået en ISO 9001 certificering til 3D-print i metal.

3D-print gennemgår en større udvikling lige nu, og hvor teknologien tidligere blev anvendt til fremstilling af prototyper, er 3D-print i dag en konkurrencedygtig metode til fremstilling af slutkomponenter i større stykantal. Denne udvikling betyder også, at der stilles markant højere krav til de 3D-printede emner – og til de faciliteter, hvor 3D-print produktionen finder sted.

Når de høje krav til fremstillingen af slutkomponenter hos danske fremstillingsvirksomheder skal opfyldes, er en ISO 9001 certificering en stor hjælp. Certificeringen sikrer nemlig, at forventninger og krav til organisationens produkter og ydelser overholdes.

Certificeringen sikrer ensartet kvalitet og værdi for kunderne

Som tidligere nævnt er 3D-print et område, hvor der er stor fart på den teknologiske udvikling, hvilket også gør kvalitetsledelsen helt essentiel.

”Inden for 3D-print kommer der hyppigt nye maskiner og materialer på markedet, og i den forbindelse skal vi udvikle processer og procesparametre, så vi udnytter teknologien bedst muligt. ISO 9001 sørger for, at risikostyringen er på plads ved nye processer, og systemet sikrer en ensartet kvalitet af de produkter, vi leverer”, lyder det fra Lasse Haahr-Lillevang, der tilføjer, at certificeringen også skaber værdi for kunderne.

”For kunderne er det i sidste ende kvaliteten af det produkt, de får i hænderne, der er relevant. Her giver certificeringen den største sikkerhed for kunden, fordi nu har vi et system, der håndterer afvigelser fra processer og produkter systematisk”, lyder det fra Lasse Haahr-Lillevang.

ISO 9001 åbner op for nye muligheder

For Teknologisk Institut spiller ISO 9001 certificeringen også en central rolle, når det kommer til mulighederne for internale samarbejder.

”ISO 9001 certificeringen er et markedskrav internationalt, så vi kan nu levere 3D-printet emner i metal på lige fod med andre internationale leverandører. Samtidig betyder certificeringen, at vi kan lave industrinær forskning og internationale samarbejder”, slutter Lasse Haahr-Lillevang.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her

Læs mere om kvalitetssikring af 3D-print her

Foto: Teknologisk Institut