Aguardios vand- og energibesparende lækagesensor bliver den første vinder nogensinde af Årets bedste IoT-løsning. Aguardio vinder med et innovativt og klimavenligt produkt, der har et stort markedspotentiale.

Giver vandbesparelser på op til 24 pct

Aguardio fra Vejle har udviklet en lille IoT-enhed, der reducerer vand- og energiforbrug i bygninger. Via sensorer tænder Aguardio G2, når man går i bad, og et lille ur på enheden tager tid på badet og gør via en løsning i skyen den badende opmærksom på, hvor længe man har stået under bruseren. Denne visualisering af brusebadstiden har vist sig at være effektiv til at forkorte brusebadet og udløse vandbesparelser på op til 24 pct.

Foruden at spare forbrugerne tid og penge, taler Aguardios løsninger ind i et samfundskritisk behov for vandbesparelse. Det er bl.a. årsagen til, at dommerkomitéen i år valgte at kåre Aguardio som vinderen af ‘Årets bedste IoT-løsning’.

”Årets vinder er virkelig værd at holde øje med! Aguardio anvender i deres løsning både big data og nudging og sikrer på den måde, at den gode ide følges til dørs af let adgang til ændret adfærd. Det er den type løsning, vi har brug for. Aguardio har skabt et produkt, der både er gennemtænkt, godt gennemført, og som også har rigtig gode skaleringsmuligheder. Stort tillykke herfra”, udtaler Carolina Benjaminsen, CEO for DigtalLead – Danmarks nationale klynge for digital teknologi.

“Jeg er imponeret over, hvor innovative de mange indsendte løsninger er. Og med vinderen Aguardio får vi en løsning, der både er klimavenlig og meget let at bruge. Jeg håber, Aguardio og de andre finalister kan inspirere til, at der bliver skabt endnu flere gode løsninger – for vi har potentialet i Danmark til at være førende på dette område”, siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

Om ’Årets bedste IoT-løsning”

Præmien for årets bedste løsning inden for IoT kåres i regi af Nordic IoT Centre, som drives af de to GTS-virksomheder FORCE Technology og Alexandra Instituttet i samarbejde med aktører og partnere fra det digitale innovationslandskab i Danmark. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, der blev etableret i 2021.

Du kan læse den fulde pressemeddelelse her

Læs mere om Aguardio i denne virksomhedscase

Foto: FORCE Technology