I samarbejde med virksomhederne SP Medical og CC Plast måler og CT-scanner Teknologisk Institut lige nu respiratorkomponenter til det europæiske marked.

Normalt kan udviklingen og ikke mindst godkendelsen af emner til sundhedssektoren tage op til flere måneder, men i dette tilfælde skulle både udvikling, fremstilling og kvalitetssikring klares indenfor få dage.

Designere, værktøjsmagere og plaststøbere fra de forskellige virksomheder har derfor arbejdet på højtryk for at få emnerne klar til tiden.

Teknologisk Institut har løst kvalitetssikring og dokumentation på rekordtid ved at hjælp af CT-scan og 3D-printede prototyper af de nye respiratordele.

Da tegninger og CAD-filer var klar for mindre end en uge siden, blev der straks 3D-printet modeller, som blev CT-scannet og brugt til udvikling af de avancerede måleprogrammer, der benyttes til denne type opgaver. Da de første plastemner var støbt og havde kølet ned i 24 timer, var man således klar til at eksekvere hurtigt med CT-scan og optimering af de individuelle måleprogrammer.

Med CT-scan får kunden, udover en målerapport, der dokumenterer, at emnerne overholder tolerancekravene, desuden 3D-filer og Colormaps, der giver et stort indblik i emnernes endelige geometri.

Alt sammen noget som er guld værd, når der skal korrigeres på værktøjer eller processer med henblik på at optimere emnernes form og funktionalitet. CT-scan og opmåling hos Teknologisk Institut giver ikke alene virksomhederne præcise og troværdige data, men det gør det også muligt at kunne levere målerapporter og fuld dokumentation inden kureren ankommer med emner hos kunden i Holland.

Kontaktperson: Emil Meinild Christensen. Mail: emc@teknologisk.dk Tlf. 7220 1134