Op mod 25.000 danske virksomheder kan blive omfattet af det nye CER-direktiv om kritisk infrastruktur, hvad angår naturkatastrofer, sabotage, forstyrrelser i forsyningskæder m.m. En ny DBI-konference klæder virksomheder på til dette arbejde.
Skybrud, krig, tørke. Er man i tvivl om relevansen af EU’s CER-direktiv, er det bare at tage et aktuelt kig rundt i Europa.
CER (Critical Entities Resilience Directive) skal styrke den kritiske infrastruktur i EU og sikre, at vigtige sektorer er i stand til at forebygge, modstå og reagere på kriser som hybride angreb, terrorangreb, folkesundhedskriser og naturkatastrofer. Målet er at opretholde kontinuiteten i vitale tjenester og funktioner og dermed beskytte samfundet.
“I Danmark bliver 2.000-4.000 virksomheder direkte omfattet af CER, og et sted mellem 15.000 og 25.000 af deres underleverandører kan indirekte blive det”, siger Jesper Florin, der er leder af DBI’s sikringsafdeling.
Trusselbillede for hybride angreb
Han er en oplægsholderne på en DBI-konference den 27. september, som går i dybden med CER. Konferencen er højaktuel, for p.t. er den hovedlovgivning, som skal implementere EU-direktivet i Danmark, til offentlig høring og forventes fremsat i Folketinget i oktober. Derefter forventes den at træde i kraft i starten af det nye år.
På konferencen kan man også møde Charlotte Wetche, som er brigadegeneral i reserven og CEO for Center For Sikkerhedsindustrien i Danmark (CenSec). Her vil hun opridse trusselbilledet, hvad angår hybride angreb, og forklare, hvad CER vil betyde for virksomheder i den danske forsvars-, rum-, og sikkerhedsindustri.
Læs mere om DBI-konferencen, de øvrige deltagere og tilmeld dig her
Seneste aktuelt
13. september 2024
En styrket europæisk konkurrenceevne kræver investering i innovation
13. september 2024
Konference: Kunstig intelligens i fødevareindustrien
11. september 2024
Ny guideline sætter skub i Power-to-X med fokus på sikkerhed
6. september 2024