Vær med når vi den 31. marts holder GTS-talk om grøn omstilling af byggeriet. Mød bl.a. Heidi Bank (Venstre), Christina Schultz (Byggeriets Samfundsansvar), Martin Manthorpe (NCC) og Lennie Clausen (Realdania), når vi samler politikere, branchefolk og eksperter til debat om ansvar, løsninger og vejen mod mere bæredygtigt byggeri.

Der er fortsat lang vej at gå, hvis vi i Danmark skal leve op til de politisk opstillede klimamål. I Danmark skal vi reducere vores ressourceforbrug og CO2-udledning markant de kommende år, og her spiller bygge- og anlægssektoren en central rolle. Branchen står for 31 pct. af vores samlede ressourceforbrug og 30 pct. af Danmarks CO2-udledning, så potentialet for forbedring er stort. Men hvad skal der til?

Debatten om ønsker og krav til byggeriet er i fuld gang, senest med klimakrav i Bygningsreglementet, som skærpes i 2025. Branchen har længe efterspurgt kravene og er klar til at tage skridtet mod en mere bæredygtig fremtid. Her kan ny viden og teknologi bidrage til at realisere ambitionerne.

Dog halter det stadig med politisk prioritering af investeringer i forskning og innovation, som skal hjælpe sektoren på vej. Trods mange gode hensigter halter det derfor med at realisere ambitionerne.

Derfor stiller vi ved denne GTS-talk skarpt på, hvilke ønsker og krav politikerne har til byggeriet, hvordan vi finansierer den nødvendige innovation og forskning, og hvem der i sidste ende har ansvaret for, at vi får fart på den grønne omstilling af branchen.

Program

14.00-14.05 Velkomst ved Ragnar Heldt Nielsen, direktør, GTS-foreningen

14.05-14.10: Carsten Damgaard, forskningsdirektør, DBI og moderator for dagen.

Et hurtigt blik på, hvor vi står i dag: Har vi den viden og de teknologier, der er nødvendige for at fremme grøn omstilling?

14.10-14.25 Christina Schultz, direktør, Byggeriets Samfundsansvar

Hvad er den nye virkelighed for samfundsansvar i byggeriet? Hvor står virksomhederne/bygherrerne? Og hvad efterspørger de, hvis de skal have succes med den grønne omstilling?

14.25-14.40 Martin Manthorpe, direktør for Strategi, Forretningsudvikling og Public Affairs i NCC.

Hvor meget efterspørges grønne løsninger, når NCC byder på projekter? Og er det muligt at kombinere forretningshensyn og et ønske om at reducere byggeriets CO2-aftryk?

14.40-14.55 Lennie Clausen, programchef, Realdania.

Hvad gør Realdania for at fremme, at byggeriet vælger en grøn og cirkulær retning? Og hvor langt er vi kommet i Danmark?

14.55-15.10 Mette Glavind, direktør for byggeri og anlæg, Teknologisk Institut:

Har vi brug for en målrettet indsats for at bringe ny viden og teknologi i spil? Og bør politiske krav til grønnere bygninger gå hånd i hånd med offentlige investeringer i forskning og udvikling?

15.10-15.20 Heidi Bank, boligordfører samt uddannelses- og forskningsordfører, Venstre. 

Oplæg til debat: Hvad forventer politikerne af branchen?

15.20-15.50 Paneldebat

  • Heidi Bank, boligordfører samt uddannelses- og forskningsordfører, Venstre.
  • Mette Glavind, direktør for byggeri og anlæg, Teknologisk Institut
  • Martin Manthorpe, direktør for Strategi, Forretningsudvikling og Public Affairs, NCC
  • Christina Schultz, direktør, Byggeriets Samfundsansvar

15.50-16.00 Spørgsmål fra publikum og afrunding.

16.05-16.30 Ekstra tilbud: Besøg i Teknologisk Instituts testfaciliter målrettet byggeriet.

Tilmelding

Du tilmelder dig via dette link

Tid og sted: Mandag d. 31. marts kl. 14.00-16.00, Teknologisk Institut i Taastrup og med efterfølgende tilbud om besøg i testfaciliteter kl. 16.00-16.30

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 24. marts.

Hvordan anvendes dine oplysninger?
Dine oplysninger bruges udelukkende til at administrere tilmeldinger og sikre en god afvikling af arrangementet. Oplysningerne deles ikke med tredjepart og vil blive slettet efter arrangementets afholdelse.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at få indsigt i de oplysninger, vi har registreret om dig, eller hvis du ønsker dem rettet eller slettet før arrangementet. Du kan kontakte Dorthe Christiansen på dc@gts-net.dk med spørgsmål vedrørende din tilmelding eller databehandling.

Om GTS-foreningen: Vi er brancheforening for de syv danske GTS-institutter: Alexandra Instituttet, Bioneer, DFM, DBI, DHI, FORCE Technology og Teknologisk Institut. Vores medlemmer skaber grobund for innovation og vækst i dansk erhvervsliv. Formålet er at styrke dansk konkurrencekraft.

Om GTS-talk: GTS-foreningen ønsker igennem en række debatarrangementer at sætte fokus på et samfundsproblem, som vi hurtigt skal finde svar på, hvordan vi løser. I den første GTS-talk sætter vi fokus på grøn omstilling af byggeriet.